Na tiskovni konferenci se je predstavila večina gostincev, ki sodelujejo na 2. Okusih kranjskih miz. / Foto: Primož Pičulin

Razširjeni Okusi kranjskih miz

V Elegans hotelu Brdo je Zavod za turizem in kulturo Kranj predstavil dneve, namenjene lokalni kulinariki, drugi kulinarični festival Okusi kranjskih miz. Festival se je začel včeraj, 10. maja, in se zaključuje 26. maja.

Na drugih Okusih kranjskih miz, ki so razširjena edicija lanskoletnega festivala, sodelujejo gostinci iz Kranja in tokrat tudi okoliških občin Cerklje na Gorenjskem, Naklo, Preddvor in Tržič. Od včeraj, 10. maja, do 26. maja bo tako 17 gostiln po enotni ceni 29 evrov pripravljalo jedilnike, ki so jih zasnovali z mislijo, da gostom v kar najokusnejših jedeh na krožniku predstavijo sestavine, ki jih pridelujejo lokalni dobavitelji, s katerimi gostinci tesno sodelujejo.

Na drugih Okusih kranjskih miz se tako predstavljajo: Bistro Sonet, Dom na Joštu, Firbc okn, Gostilna Krištof in Gostilna Lakner, Gostilna pod Krvavcem, gostilne Pri Bajdu, Pr' Bizjak, Pr' Matičku, Rekar, Hiša Aleš, Hiša Rozka, Karavla 297, Kmetija odprtih vrat Pr' Končovc, Restavracija Elegans hotela Brdo, Restavracija in kavarna Brioni ter Restavracija Tabor.

Novinarsko konferenco je povezoval Toni Cahunek, nekaj uvodnih besed pa sta prisotnim namenila tudi Klemen Malovrh, direktor Zavoda za turizem in kulturo Kranj, in Dimitrij Piciga, vodja prodajne službe na Brdu. Malovrh je še poudaril, da dneve lokalne kulinarike pripravljajo v tesnem sodelovanju z občinami oziroma zavodi za turizem iz sodelujočih občin ter da so se odločili, da organizirajo druge Okuse kranjskih miz, ker so bili prvi res dobro sprejeti. Izkoristil je tudi priložnost ter se zahvalil vsem sodelujočim za izkazano zaupanje. Če bo šlo tako naprej, upa, da se bo število gostiln v naslednji ediciji Okusov kranjskih miz povzpelo čez dvajset. Dodal je še, da je cilj festivala predstaviti ljudem čim več kakovostnih jedi, posledično pa seveda tudi pridelovalce in predelovalce v okolici. Promocija teh je pomembna, poleg tega pa gostilne kvalitetno dopolnjujejo turistično in kulturno ponudbo v Kranju in okolici, je še povedal. Naštel je tudi nekaj drugih kulinaričnih dogodkov, ki jih bo Kranj gostil v prihajajočih mesecih. Med njimi bo ponovno septembrska Kranjska dolga miza, ljubljanska Odprta kuhna pa v Kranj prihaja dvakrat: najprej 18. maja, nato pa še 31. avgusta.

Restavracija Elegans hotela Brdo tokrat na festivalu sodeluje prvič, česar je bil med drugim vesel tudi Dimitrij Piciga. Kot enega glavnih razlogov za sodelovanje je navedel pomembnost trajnostne ponudbe za današnjega gosta, saj si želijo, da bi v protokolarne storitve vgradili čim več lokalnosti.

Prisotnim so se z nekaj besedami in meniji predstavili tudi sodelujoči gostinci ali njihovi predstavniki, Cahunek pa je opozoril tudi na to, da so vsi jedilniki in drugi ključni podatki Okusov kranjskih miz objavljeni na spletni strani visitkranj.com in da so rezervacije seveda obvezne.

Oddajte svoj komentar

Kranj 13°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

13/22

sreda

10/21

četrtek

14/21

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

DELAVNICE / Naklo, Šenčur, 29. maj 2024

Kulinarična delavnica, pohod, krvni sladkor

DELAVNICE / Naklo, Šenčur, 30. maj 2024

Kulinarična delavnica, pohod, krvni sladkor

IZLETI / Naklo, 30. maj 2024

S kolesom do Brega ob Kokri

GLASBA / Kovor, 31. maj 2024

Koncert vokalne skupine Kresnice

DELAVNICE / Naklo, Šenčur, 31. maj 2024

Kulinarična delavnica, pohod, krvni sladkor

PRIREDITVE / Kranj, 1. junij 2024

Družabno srečanje slepih in slabovidnih

IZLETI / Kranj, 1. junij 2024

Na Grmado in Stene sv. Ane

GLASBA / Tržič, 1. junij 2024

Koncert vokalne skupine Carniolica

 

 
 

 

 
 
 

Prodaja Panvite ali kako levi in desni mešetarji razprodajajo Slovenijo / 07:10, 25. maj

Z napisanim se strinjam in tudi delim skrb in jezo.Vendar je bil prvopodpisani veliko let na visokih položajih v vladah, z vplivom in možnos...

Rešitev je kavcijski sistem / 09:28, 24. maj

Ena večjih bedarij zadnjih desetletij je pitje vode iz plastenk. Povrhu ob držanju flaše plastika poka. Boste rekli koga to moti. Recimo v a...

Policisti preverjali, kako vzorni so vozniki e-skirojev / 16:00, 23. maj

No ja, ko vidiš kako kršijo prometne predpise starejši, potem že veš kako vzgajajo otroke. Zato ni čudno, da se otroci obnašajo kot se v krš...

Do hitrejše in kvalitetnejše povezave s spletom preko omrežja RUNE / 15:40, 23. maj

Upam, da to berejo tudi uslužbenci Telekoma in nam v Kranju omogočijo optično povezavo v internet, ne pa da še dandanes uporabniki visimo na...

Helikoptersko reševanje / 15:38, 23. maj

Zadeva se vleče že od leta 1979 dalje. Takrat in nekaj kasneje bi lahko dobili polno opremljen helikopter zastonj in bi lahko le nadgrajeval...

Tudi družinski zdravniki v Sloveniji imamo dovolj / 13:04, 22. maj

Ta pokvarjena in nesposobna vlada bo uničila vse, kar je še delovalo v Sloveniji. Treba bo na ulice in jih pognati iz foteljev. Levica misli, da je vladanje njen peskovnik.

Počutje v podjetju je ključno / 07:40, 20. maj

Imam vprašanje. V GG redno objavljate članke in zgodbe o družinskih podjetjih ( lani prevoznik Bizjak z družino, pa Habjan z družino, pa še ...