Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Primorska in Notranjska

Martina, eno fino kavo, prosim

Martina Čuk je pred tremi leti ustvarila lastno blagovno znamko in v domači hiši odprla butično pražarno.
Kavo naj bi po naključju v 9. stoletju v Etiopiji odkril kozji pastir. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
23. 2. 2024 | 07:00
23. 2. 2024 | 07:02
7:15

V nadaljevanju preberite:

Vsak prebivalec Slovenije doma v povprečju porabi okoli tri kilograme kave na leto. Leta 2022 smo je uvozili skoraj 23.000 ton, največ iz Brazilije. Zadnji dve leti z brazilskega gorovja Caparaó v Cerkno vsako leto prispeta približno dve toni kave v zrnju, ki jo Martina Čuk nato spraži, zmelje in kuha oziroma prodaja po vsej Sloveniji.

»Kakšna je dobra kava?« je vprašanje, na katerega bi težko odgovoril še tako izkušen in z znanjem opremljen gostinec. Nekajkrat sem ga kljub vsemu zastavila pražerki kave Martini Čuk iz Cerknega, ki je pred tremi leti ustvarila lastno blagovno znamko Fina kava, pred dvema letoma pa v domači hiši odprla butično pražarno. Že pred tem je skoraj dve desetletji delala v gostinstvu, nekaj časa vodila lokal, ves čas pa dajala velik poudarek pripravi kave.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Preizkusite novo delo.si: En teden brezplačno!

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine