» Aktualno: KulinarikaRSS

Na kruh maslo in med, v skodelico mleko

Na kruh maslo in med, v skodelico mleko
Dnevnik

6d Tretji petek v novembru je že od leta 2012 razglašen za dan slovenske hrane. Letos bo to v petek, 16. novembra. Dogajanje bo spremljal že utečen projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, ... Dnevnik

Delite ga le s prijatelji in zasijte od ponosa …

Delite ga le s prijatelji in zasijte od ponosa …
Svet24

7d … ko ga boste kot gostitelj rezali pred svojimi gosti. Samo eden je namreč tisti pravi, kraški pršut. Samo eden je, ki vsebuje evropski simbol kakovosti in ima zaščiteno geografsko ... Svet24

#vodnik Martinovo

#vodnik Martinovo
Dnevnik

11d V vinorodnih okoliših bodo ta vikend praznovali martinovo, praznik, ki mnogim ljubiteljem vina veliko pomeni. Po tradiciji se na martinovo mošt spremeni v vino. Toda kaj ima z vinom, rdečim ... Dnevnik

Jejmo zelenjavo

Jejmo zelenjavo
Gorenjski Glas

11d Besedilo: Erika Jesenko Kategorija: Nasveti / četrtek, 8. november 2018 / 22:49 Slovenci v splošnem pojemo precej manj zelenjave od priporočenih 400 g na dan. Za nekoga se zdi ta ... Gorenjski Glas

» Preišči novice

» Zadnje novice

1h 2' Začel se je ljubljanski teden gina, spomladi prihaja še festivalSiol.net
4h 41' Sladice z "najbolj jesenskim" sadežemSiol.net
6h Italijanske polpeteDnevnik
6h Očarajte brbončice in pričarajte popoln gurmanski užitek z receptom Ane Žontar KristancSiol.net
7h Dario Cecchini: Dober zrezek lahko pripravi samo dober mesarDnevnik
21h Veliko priznanje za Slovenca v ItalijiSiol.net
1d Poljaki nagradili rojaka, ki piše o slovenskem vinuSiol.net
1d Novi hit na Instagramu: Smotan Chef je šel na svojeSiol.net
1d Restavracija v Ljubljani, kjer ima tradicija prav posebno mestoSiol.net
2d Poskusili smo novo, četrto vrsto čokolade - rubinasto #fotoSiol.net

» Ne spreglejte

RECEPT: Vanilijevi rogljički

RECEPT: Vanilijevi rogljički
Ženska.si

2d Vanilijevi rogljički, ki jih pripravimo iz zgolj štirih sestavin, so posebej priljubljeni v božično-novoletnem času, priležejo pa se kdaj koli v letu. Ženska.si

Italijanske polpete

Italijanske polpete
Dnevnik

6h Polpéte pravimo okroglim ali ploščatim ocvrtkom iz mešanice mletega mesa, kruha, mleka, jajc, sesekljane čebule, naribanega sira in začimb. Lahko jih ocvremo, popečemo v ponvi, paniramo ali povaljamo v drobtine ... Dnevnik

Veliko priznanje za Slovenca v Italiji

Veliko priznanje za Slovenca v Italiji
Siol.net

21h Zamejskemu Slovencu, ki vodi eno najboljših gostiln ob italijansko-slovenski meji, so pri slovitem kulinaričnem vodniku Michelin podelili posebno nagrado za izjemno vinsko klet. Siol.net

Restavracija v Ljubljani, kjer ima tradicija prav posebno mesto

Restavracija v Ljubljani, kjer ima tradicija prav posebno mesto
Siol.net

1d Restavracija Slon 1552 je priljubljena dnevna soba Ljubljančanov in vseh ljubiteljev slovenske kulinarike. Nedvomno tudi zato, ker so v njej našli pravo ravnovesje med sodobnimi trendi in tradicionalnimi okusi, prav ... Siol.net

Začel se je ljubljanski teden gina, spomladi prihaja še festival

Začel se je ljubljanski teden gina, spomladi prihaja še festival
Siol.net

1h 2' 18 izbranih lokalov v glavnem mestu bo prihodnji teden dni streglo poseben koktajl z ginom - ta napoveduje festival gina, ki se bo v Ljubljani zgodil spomladi. Siol.net