» Aktualno: KulinarikaRSS

"Kulinarična in vinska scena sta pri vas zelo v vzponu in mi hočemo biti zraven"

"Kulinarična in vinska scena sta pri vas zelo v vzponu in mi hočemo biti zraven"
Siol.net

2h 58' Ljubitelji vin po svetu, tudi v Sloveniji, ob omembi kalifornijskih vin izstrelijo ime Opus One - kultno vino, ki je nastalo zaradi dveh povsem različnih mož z enako briljantno zamislijo. Siol.net

Znanost nad mite o prehrani: Je rdeče meso rakotvorno, perutnina pa ne?

Znanost nad mite o prehrani: Je rdeče meso rakotvorno, perutnina pa ne?
Dnevnik

3d Pred leti je odmevalo poročilo ene od agencij WHO, da rdeče meso povzroča raka. Znanstvenik Tomaž Polak pravi, da so v rdečem mesu res nekatere rakotvorne spojine, a je poročilo ... Dnevnik

Petkov namig za kosilo: Zelenina juha

Petkov namig za kosilo: Zelenina juha
Delo

11d Poceni in zelo preprosta juha. Priprava: 5 minut; čas kuhanja: 15-20 minut. Dober tek! Delo

Vikend čokoladnih užitkov v Radovljici

Vikend čokoladnih užitkov v Radovljici
Delo

12d Prihodnji konec tedna na sedmem festivalu pričakujejo 50.000 ljubiteljev čokolade. Delo

Kakšne kontrole morajo prestati izdelki z zaščitnim znakom "izbrana kakovost – Slovenija"

Kakšne kontrole morajo prestati izdelki z zaščitnim znakom "izbrana kakovost – Slovenija"
Siol.net

13d Shema "izbrana kakovost" predpisuje različna pravila, ki potrošniku zagotavljajo višjo kakovost mleka in mlečnih izdelkov. V omenjeno shemo se lahko vključujejo tako predelovalci kot pridelovalci, ki izpolnjujejo pogoje iz specifikacije. Siol.net

Slovenska restavracija med najboljšimi v Evropi

Slovenska restavracija med najboljšimi v Evropi
Siol.net

17h Kobariška Hiša Franko je vrsti priznanj, ki jih je bila deležna v zadnjem letu, dodala še enega - visoko uvrstitev v izboru najboljših restavracij v Evropi, ki ga oblikujejo "izkušeni ... Siol.net

Med gibanico in kremno rezino

Med gibanico in kremno rezino
Dnevnik

1d Tokrat smo za vas izbrskali »eierschecke«, sladko specialiteto, močno razširjeno na Saškem in v Turingiji, ki v našem jeziku nima imena in ga niti ni smiselno prevajati. Navsezadnje tudi našo ... Dnevnik