» Povezane novice

Ocvirkovka - pustna dobrota, ki si jo lahko privoščite le še danes #video
Siol.net

Ocvirkovka - pustna dobrota, ki si jo lahko privoščite le še danes #video

39d Za velik pekač potrebujemo: Foto: Jan Lukanović Moko damo v skledo, naredimo jamico, vanjo damo kvas, in ko vzhaja, dodamo sol ter zgnetemo malo bolj rahlo testo. Pustimo, da vzhaja. Medtem na zmerni temperaturi spustimo ocvirke, odlijemo vso maščobo in ohladimo. Ko so ocvirki hladni, jim dodamo jajce in premešamo. ... Siol.net

Tradicionalni slovenski recepti za puste sladkosti, ki ne smejo manjkati na nobeni mizi
Svet24

Tradicionalni slovenski recepti za puste sladkosti, ki ne smejo manjkati na nobeni mizi

39d Štula (dobrepoljska kašnata potica) Tradicionalna jed, ki prihaja iz Dobrepolja Sestavine: testo: 500 g moke (pol ostre, pol gladke), 25 g kvasa, 1 dl olja, 4 ali 5 dl mlačne vode, 2 čajni žlički sladkorja, 1 čajna žlička soli; nadev: 250 g prosene kaše, 500 g šunke, 5 strokov česna. ... Svet24

Cimetovi veganski krofi (RECEPT)
Slovenske novice

Cimetovi veganski krofi (RECEPT)

40d 1. Pekač obložimo s papirjem za peko. 2. V večji skledi zmešamo moko, sladkor, vinski kamen, kvas, sol in cimet. V kozici segrejemo sojin ali rižev napitek in vegansko maslo, da se stopi, odmaknemo z ognja in dodamo vaniljo. Mlačno tekočino dodamo v moko in premešamo s kuhalnico, testo predenemo ... Slovenske novice

» Iskanje

» Oglasi