» Povezane novice

Dan, ko ves svet, tudi Slovenija, kuha in jé francosko
Siol.net

Dan, ko ves svet, tudi Slovenija, kuha in jé francosko

15d Leta 2010 je Unesco na seznam nesnovne kulturne dediščine prvič dodal vpis, povezan z gastronomijo. To je bil francoski gastronomski obed, s tem pa vsi njegovi sestavni deli, od kakovosti sestavin do dopolnjevanja hrane in vina, pogrinjkov in pogovorov za mizo. Foto: Nina Vogrin "Gastronomija je pomemben del komunikacije med ... Siol.net

Stekel izbor najboljših slovenskih restavracij 2019
Dnevnik

Stekel izbor najboljših slovenskih restavracij 2019

15d Širši nabor 201 restavracije je pripravila strokovna komisija, zdaj glasuje t.i. gastronomska akademija, v kateri so med drugim chefi, gastronomska združenja ter foodiji in mediji, je na sredini okrogli mizi o Sloveniji kot gastronomski regiji, ki je potekala v okviru turističnega sejma Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, pojasnil direktor ... Dnevnik

Gastronomija postaja vedno bolj pomemben turistični produkt
Siol.net

Gastronomija postaja vedno bolj pomemben turistični produkt

16d Slovenska gastronomija je cenjena v tujini, to kažejo uvrstitve na lestvicah atraktivnih gastronomskih destinacij, lani smo dobili slovensko izdajo gastronomskega vodnika Gault & Millau, država bo leta 2021 nosila naziv Evropska gastronomska regija, je spomnila direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) Maja Pak in dodala, da je gastronomija v slovenskem turizmu ... Siol.net

» Iskanje

» Oglasi