TIMES.si - Stilhttp://www.times.si/TIMES.si - Stilhttp://www.times.si/s/img/logo.pnghttp://www.times.si/sl-sipon, 25 Mar 2019 09:35:47 +0100600Portal zbira, kategorizira in združuje sorodne novice z večine internetnih novičarskih portalov v Sloveniji.Zelena juha iz rdečih redkvic | RTV Slovenijahttp://www.times.si/stil/kulinarika/zelena-juha-iz-rdecih-redkvic--f348db63dee5f2c6b7e351575c260f7f12e67136.htmlhttp://www.times.si/stil/kulinarika/zelena-juha-iz-rdecih-redkvic--f348db63dee5f2c6b7e351575c260f7f12e67136.htmlPostrežemo s popečenim kruhom
Peteršiljeva koreninska juha - RTV Slovenija
Vsi prispevki (2) »]]>
FOTO:Visoka kulinarika spet na ulici | Delohttp://www.times.si/stil/kulinarika/fotovisoka-kulinarika-spet-na-ulici--2e99c7b5d7ef75b3ccffdeb4ed34c341b2557a63.htmlhttp://www.times.si/stil/kulinarika/fotovisoka-kulinarika-spet-na-ulici--2e99c7b5d7ef75b3ccffdeb4ed34c341b2557a63.htmlNa krožnikih stojnic Odprte kuhne vse več lokalnih in sezonskih specialitet. Četrtina letošnjih ponudnikov je novih.
Vrnitev Odprte kuhne: predstavili se bodo tudi nekateri najboljši kuharski mojstri - RTV Slovenija
Začenja se sedma sezona Odprte kuhne - Dnevnik
Vsi prispevki (3) »]]>
Spoznajte prvi natisnjen veganski zrezek | Računalniške novicehttp://www.times.si/stil/kulinarika/spoznajte-prvi-natisnjen-veganski-zrezek--534f1ed9e1b7a20ac5f5541c09bb2836c9ac1b0b.htmlhttp://www.times.si/stil/kulinarika/spoznajte-prvi-natisnjen-veganski-zrezek--534f1ed9e1b7a20ac5f5541c09bb2836c9ac1b0b.htmlNa področju 3D tiskanja hrane obstaja širok spekter potreb in zanimanja s strani različnih akterjev, zato vse več podjetji in posameznikov orje ledino na tem področju. Največja prednost uporabe tovrstne tehnologije pa je v tem, da je hrana lahko do potankosti prilagojena posamezniku. Poleg tega lahko s 3D tiskalniki izdelamo celo hrano, ki je drugače ne bi mogli, kot na primer zanimiv veganski zrezek, ki »simulira« živalskega.   Zasluge za pripravo prvega natisnjenega veganskega zrezka gredo italijanskemu inovatorju Giuseppeju Sciontiju, ki je za ta namen seveda izdelal namenski tridimenzionalni tiskalnik. Osnovne sestavine veganskega zrezka so rižev protein, grahov protein in vlaknine iz alg, celoten postopek tiskanja pa traja 10 minut. Nato je potrebno zrezek seveda še popeči, kar pa ne traja dolgo, saj je ta nared že po dveh minutah kuhanja.   Tiskanje veganskega zrezka je še vedno v začetni fazi, zato končni izdelek še ni tak, ko bi si ga potrošniki želeli. Kljub temu je italijanski inovator Giuseppe Scionti prepričan, da mu bo že v naslednjih nekaj mesecih uspelo natisniti veganski zrezek, ki bo imel enako zgradbo in obliko kot povsem običajen telečji zrezek. S tem bo ta postal zanimiv tudi za mesojedce, hkrati pa naj bi pripomogel k zmanjšanju toplogrednih plinov.
Veganska ponudba na Odprti kuhni: tudi strastni mesojedci ne bodo pogrešali mesa #video - Siol.net
Vsi prispevki (2) »]]>
V Mariboru še drugič festival čilija in čokolade | Dnevnikhttp://www.times.si/stil/kulinarika/v-mariboru-se-drugic-festival-cilija-in-cokolade--47451d29c645fbc9370ca15235c396a8fe7807ee.htmlhttp://www.times.si/stil/kulinarika/v-mariboru-se-drugic-festival-cilija-in-cokolade--47451d29c645fbc9370ca15235c396a8fe7807ee.htmlNa mariborskem Trgu Leona Štuklja se po lanski premieri danes začenja drugi dvodnevni mednarodni festival Čili in čokolada. Na pekočem in sladkem festivalu se bo predstavilo več kot 40 ustvarjalcev čilijevih in čokoladnih kreacij iz Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Italije.
Ste že poskusili vročo čokolado s čilijem? - Slovenske novice
Vsi prispevki (2) »]]>
V restavracijah po Sloveniji in svetu danes francoska večerja | Dnevnikhttp://www.times.si/stil/kulinarika/v-restavracijah-po-sloveniji-in-svetu-danes-francoska-vecerja--28ef5a5f95c6caea1e0efc3d76ed7fc9e5f9dc3c.htmlhttp://www.times.si/stil/kulinarika/v-restavracijah-po-sloveniji-in-svetu-danes-francoska-vecerja--28ef5a5f95c6caea1e0efc3d76ed7fc9e5f9dc3c.htmlV restavracijah po svetu bo danes znova potekal kulinarični dogodek Gout de France (Good France). Sodelujoče restavracije z vsega sveta, ki bodo pripravile francosko večerjo, bodo letos posebno pozornost namenile odgovornemu odnosu do okolja v kulinariki, zlasti zmanjševanju količin odpadne plastike. Sodeluje tudi 13 slovenskih restavracij in šol.
FOTO:Provansa po slovensko - Delo
Vsi prispevki (2) »]]>
Študentje pripravili ideje za umetni otok v slovenskem morju #video | Siol.nethttp://www.times.si/stil/potovanja/studentje-pripravili-ideje-za-umetni-otok-v-slovenskem-morju-video--5948bf67625a50c26bc40f8cb6443bf4c0db1f9c.htmlhttp://www.times.si/stil/potovanja/studentje-pripravili-ideje-za-umetni-otok-v-slovenskem-morju-video--5948bf67625a50c26bc40f8cb6443bf4c0db1f9c.htmlNa Obali kujejo velikopotezne načrte, javnost pa se sprašuje, ali gre za realne projekte ali zgolj utopične želje. Pred časom je tam buril duhove Popovičev stolp, ki naj bi postal eden od simbolov sodobnega Kopra, v Izoli pa medtem že več kot desetletje razpravljajo o gradnji umetnega otoka. Preverili smo, koliko realnih možnosti ima ta zamisel.
Plavajoči otok pred Izolo - Delo
Vsi prispevki (2) »]]>
Bo kolesarska povezava med Bledom in Bohinjsko Bistrico zgrajena do leta 2023? | Siol.nethttp://www.times.si/stil/rekreacija/bo-kolesarska-povezava-med-bledom-in-bohinjsko-bistrico-zgrajena-do-leta-2023--1536fb02146ea97ef71b13f450ed601fd92e69c1.htmlhttp://www.times.si/stil/rekreacija/bo-kolesarska-povezava-med-bledom-in-bohinjsko-bistrico-zgrajena-do-leta-2023--1536fb02146ea97ef71b13f450ed601fd92e69c1.htmlPrihodnji mesec naj bi stekla težko pričakovana gradnja kolesarske povezave med Bledom in Bohinjem. Urejanje povezave se bo v prvi fazi začelo na območju od Mačkovca skozi Bohinjsko Belo do Obrn. Aprila naj bi bil izdelan tudi idejni projekt za izgradnjo najbolj zahtevnega dela trase skozi Sotesko. Celotna povezava naj bi bila zgrajena do leta 2023.
Aprila začetek urejanja kolesarske povezave med Bledom in Bohinjem - Dnevnik
Vsi prispevki (2) »]]>
Igre z dolgoletno tradicijo | Gorenjski Glashttp://www.times.si/stil/rekreacija/igre-z-dolgoletno-tradicijo--304bf49f0df2fa64ff38c3b2601f56a4236ded46.htmlhttp://www.times.si/stil/rekreacija/igre-z-dolgoletno-tradicijo--304bf49f0df2fa64ff38c3b2601f56a4236ded46.htmlV Škofji Loki so razglasili najboljše na športno-rekreacijskih igrah za leto 2018, ki so potekale v že 38. izvedbi. Izvedenih je bilo 28 tekmovanj, ki se jih je udeležilo 288 ekip, skupaj med 750 in 800 udeleženci.
Osmi vseslovenski festival Rusijada - Gorenjski Glas
Dela in zapora na Kidričevi cesti - Gorenjski Glas
Vsi prispevki (3) »]]>
Dijake bodo poslali v svet po znanje | Slovenske novicehttp://www.times.si/stil/kulinarika/dijake-bodo-poslali-v-svet-po-znanje--cdb21681502c77efa732fcfb08961ff1248da57c.htmlhttp://www.times.si/stil/kulinarika/dijake-bodo-poslali-v-svet-po-znanje--cdb21681502c77efa732fcfb08961ff1248da57c.htmlSlovenski del združenja JRE, v katerem je 16 članov, je pripravil dobrodelno večerjo, z izkupičkom pa bodo srednješolcem omogočili prakso v restavracijah JRE.
Veselje gre skozi želodec - Gorenjski Glas
Vsi prispevki (2) »]]>
Vas zanima kakšna sta čokoladni burger in pivo s čokolado? | Financehttp://www.times.si/stil/kulinarika/vas-zanima-kaksna-sta-cokoladni-burger-in-pivo-s-cokolado--1c45d488ac61f9f28a6a875a028b75b29b86e731.htmlhttp://www.times.si/stil/kulinarika/vas-zanima-kaksna-sta-cokoladni-burger-in-pivo-s-cokolado--1c45d488ac61f9f28a6a875a028b75b29b86e731.htmlZadnjo aprilsko soboto bodo v Podčetrtku gostili že 5. festival vina in čokolade. Lani so imeli sedem tisoč obiskovalcev, letos jih pričakujejo 8.000. Na njem se bo predstavilo 50 vinarjev in izdelovalcev čokolade. Poleg vina, pralinov in čokolade, pa boste lahko poskusili tudi malce drugačne kulinarične kombinacije: čokoladni burger in pivo s čokolado. Podčetrtek je ena najbolj uspešnih slovenskih turističnih občin. Ima 3.500 prebivalcev, lani pa so ustvarili 330 tisoč nočitev. Največji magnet so Terme Olimia, ki so še posebej z novo ponudbo v Termaliji Family Fun osredotočajo na ponudbo za družine. Tej usmeritvi se pridružujejo tudi v samem Podčetrtku, ki želi biti, kot je povedal Boštjan Misja, direktor Turizma Podčetrtek, privlačna destinacija za družine in zato se potrudijo, da je Festival vina in čokolade, ki bo letos potekal v soboto 27. aprila zanimiv za vse, od najmlajših, do najbolj izkušenih. Na festivalu bodo obiskovalci v zameno za vstopnino, za odraslega je šest evrov in za otroka dva evra, s katero prejmejo kupone za degustacijo, lahko okusili mnogo vinskih in sladkih dobrot, pa tudi take, kjer se združujejo različni okusi. V ponudbi bosta tako burger s čokoladno omako, ki ga bo prestavljal lokalni gostinec iz kraja Podplat Lačni bajs ter pivo s čokolado mikropivovarne Crazy Duck Brewery iz Žiri. Festival sicer ni namenjen samo okušanju, če boste želeli, boste ponudbo 30-tih vinarjev in 20 ponudnikov čokolad tudi odnesli domov ali k prijateljem. Ena glavnih zvezd domača čokoladnica Syncerus družine Videtič V Podčetrtku organizirajo mnogo prireditev, Festival vina in čokolade, na katerem v soboto 27. aprila pričakujejo obiskovalce iz vse Slovenije, pa tudi iz tujine, pa je njihova največja. »Želeli smo ponuditi to, kar imamo dobrega v naših krajih in to so vina in čokolade. Ta dva na videz nezdružljiva okusa smo združili v eno prireditev,« pojasni Boštjan Misja. Med vinarji bodo na festivalu Hiša vin Emino ter tudi drugi lokalni vinarji, pa tudi taki iz drugih delov Slovenije, kot so Istenič, Puklavec, Prus, KZ Metlika … Foto: Osebni arhiv Mateja Videtič iz čokoladnice Syncerus iz Olimja ima za čokoladne dobrote 350 različnih receptur, ki jih bodo predstavili v Podčetrtku na 5. festivalu vina in čokolade. Pri sladkih okusih bo med bolj opaznimi ponudniki prav gotovo tudi letos domača čokoladnica Syncerus družine Videtič, ki jo najdete v Olimju, tik poleg znamenitega samostana s tretjo najstarejšo lekarno v Evropi. Ta družinski posel, ki danes daje kruh 30 sodelavcem, je pred več kot sto leti začel ded sedanjega lastnika Urbana Videtiča, ki se je slaščičarske obrti učil v prestolnici Avstroogrske. Še pred prvo svetovno vojno je imel trgovino na Dunaju, potem pa, ko se je vrnil v Slovenijo, je kupil hišo v Olimju. Njegov vnuk Urban se je tega posla skupaj z ženo Matejo lotil pred skoraj tridesetimi leti. Čokolade in praline ustvarjajo v Olimjah, kjer imajo tudi trgovino, te pa najdete tudi v Piranu, Kranju, Mariboru in Celju. Mateja Videtič: »Festivala se zelo veselimo. Nanj se začnemo pripravljati že decembra. Daje nam možnost, da pokažemo vse, kar znamo, imamo pa 350 receptur za čokolade in praline.« Za festival pripravijo tudi take z vinom. »Ko združujemo okuse s pijačami, je meni ljubša sicer kombinacija z orehovcem ali rumom,« pove Mateja Videtič. Vodene degustacije, delavnice pralinov, koncert Nine Pušlar Vino bo mogoče preizkušati pod strokovnim vodstvom Društva Sommelerjev Slovenije, ki bodo poskrbeli za vodeno degustacijo, lahko pa se boste udeležili delavnice kako pripraviti praline. Obiskovalci bodo letos lahko prisluhnili koncertu Nine Pušlar, na dobrodelnem teku bodo zbirali sredstva za društvo Debra, ki povezuje osebe obolele za redko kožno boleznijo in njihove bližnje. V Podčetrtek z vlakom Peter Misja, župan Podčetrtka dodaja: »Na festival se lahko k nam pripeljete tudi z vlakom Slovenskih Železnic. Mi želimo biti še naprej ena najbolj trajnostnih destinacij v Evropi, za kar so nas letos spet nagradili na turistični borzi v Berlinu.« Foto: Festival Vina in Čokolade Takole je bilo lani na 4. festivalu Vina in čokolade v Podčetrtku, ki ga je obiskalo 7 tisoč obiskovalcev. Foto: Festival Vina in Čokolade Letos se bo 27. aprila v Podčetrtku predstavilo 30 vinarjev med njimi Puklavec, Prus, Istenič, KZ Metlika ...
Dejstva o čokoladi, ki jih gotovo niste poznali - Siol.net
Vsi prispevki (2) »]]>