TIMES.si - Stilhttp://www.times.si/TIMES.si - Stilhttp://www.times.si/s/img/logo.pnghttp://www.times.si/sl-sisre, 29 Mar 2017 09:14:47 +0200600Portal zbira, kategorizira in združuje sorodne novice z večine internetnih novičarskih portalov v Sloveniji.Igra v barvah | Siol.nethttp://www.times.si/stil/moda-in-lepota/igra-v-barvah--68db504240b20ea3f5423696734aace6a0ad5aa6.htmlhttp://www.times.si/stil/moda-in-lepota/igra-v-barvah--68db504240b20ea3f5423696734aace6a0ad5aa6.htmlOtroški svet je igriv, pisan, živahen in brez zadržkov ljubek. Takšna je tudi njihova nova modna obutev.
Igra v barvah - Žurnal24
Vsi prispevki (2) »]]>
Tudi Ana Roš lupi krompir in korenje | Svet24http://www.times.si/stil/kulinarika/tudi-ana-ros-lupi-krompir-in-korenje--c638c456c481f0367cb8cdd855f19a8d93087b43.htmlhttp://www.times.si/stil/kulinarika/tudi-ana-ros-lupi-krompir-in-korenje--c638c456c481f0367cb8cdd855f19a8d93087b43.htmlRoševa, najboljša kuharska mojstrica na svetu, je pred dnevi prejela še eno lovoriko. Restavracija Hiša Franko, ki jo vodi skupaj z možem, je postala najboljša slovenska restavracija.
Hiša Franko prvič med 100 najboljših restavracij sveta! - RTV Slo
Hiša Franko med najboljšimi restavracijami na svetu - Siol.net
Ženska.si  Vsi prispevki (4) »]]>
Dekletoma prepovedali vstop v letalo, ker sta nosili pajkice | Siol.nethttp://www.times.si/stil/moda-in-lepota/dekletoma-prepovedali-vstop-v-letalo-ker-sta-nosili-pajkice--02ecba5196dfbfd343dcd35c8c3763fb7bdf6dcc.htmlhttp://www.times.si/stil/moda-in-lepota/dekletoma-prepovedali-vstop-v-letalo-ker-sta-nosili-pajkice--02ecba5196dfbfd343dcd35c8c3763fb7bdf6dcc.htmlNa ameriško letalsko družbo United Airlines se je vsul val kritik, ko je dvema najstnicama prepovedala vkrcanje na letalo, ker sta nosili pajkice.
Najstnici se zaradi pajkic nista smeli vkrcati na letalo - RTV Slo
Zaradi pajkic najstnicama prepovedali vkrcanje na letalo - 24ur
Vsi prispevki (3) »]]>
Kaj je najnevarnejše astrološko znamenje | Slovenske novicehttp://www.times.si/stil/kaj-je-najnevarnejse-astrolosko-znamenje--a49e828e29c29e602b493af48b5f24d803858eb2.htmlhttp://www.times.si/stil/kaj-je-najnevarnejse-astrolosko-znamenje--a49e828e29c29e602b493af48b5f24d803858eb2.htmlOd njega bi morda bilo najboljše zbežati.
To je najnevarnejše astrološko znamenje - Slovenske novice
Vsi prispevki (2) »]]>
Multifunkcionalnost Nataše Belcijan: torbica je nahrbtnik, verižica ali pas | Siol.nethttp://www.times.si/stil/moda-in-lepota/multifunkcionalnost-natase-belcijan-torbica-je-nahrbtnik-verizica-ali-pas--4b6b4a2f479798d48749747695f7182348b749fe.htmlhttp://www.times.si/stil/moda-in-lepota/multifunkcionalnost-natase-belcijan-torbica-je-nahrbtnik-verizica-ali-pas--4b6b4a2f479798d48749747695f7182348b749fe.htmlKreacije modne oblikovalke Nataše Belcijan so sprva videti kot še en modni dodatek, a iz enega lahko dobite kar tri različne kose.
Kaj morate vedeti, preden kupite drago dizajnersko torbico - Siol.net
Vsi prispevki (2) »]]>
Mlade kuhalnice | Gorenjski Glashttp://www.times.si/stil/kulinarika/mlade-kuhalnice--26fa72133818c2dd3db718b396935adb3740e264.htmlhttp://www.times.si/stil/kulinarika/mlade-kuhalnice--26fa72133818c2dd3db718b396935adb3740e264.htmlLetos ponovno iščemo Tuševo kuharsko zvezdo. Tokrat so predtekmovanja štiri, sledi veliki finale v maju. Tretje predtekmovanje je gostila Srednja gostinska in turistična šola (SGTŠ) Radovljica.
Mladi kuharji iz Ljubljane in Celja spet navdušili - Slovenske novice
Vsi prispevki (2) »]]>
Najslastnejša znanilka spomladi Odprta kuhna tudi v drugih slovenskih mestih | 24urhttp://www.times.si/stil/kulinarika/najslastnejsa-znanilka-spomladi-odprta-kuhna-tudi-v-drugih-slovenskih-mestih--2a390ebb9bd3089d3c88d245bf5cf580407c3512.htmlhttp://www.times.si/stil/kulinarika/najslastnejsa-znanilka-spomladi-odprta-kuhna-tudi-v-drugih-slovenskih-mestih--2a390ebb9bd3089d3c88d245bf5cf580407c3512.htmlSvoja vrata odpira Odprta kuhna, kulinarična dogodivščina, ki bo vsak petek do jeseni navduševala z gurmanskimi presežki vrhunskih kulinaričnih mojstrovin. Vsak sončni petek bo razveseljevala Ljubljančane in turiste, svojo ponudbo pa širi v druga slovenska mesta. Že prvega aprila bo razvesljevala brbončice Celjanov, nato Koprčanov pa tudi Novogoričanov.
Odprta kuhna je nazaj: kaj novega ponuja letos? #foto - Siol.net
Odprta kuhna: Sodelovalo bo 75 ponudnikov - Žurnal24
RTV Slo  Vsi prispevki (4) »]]>
Pet odgovorov, zakaj moški zapuščajo ženske | Slovenske novicehttp://www.times.si/stil/pet-odgovorov-zakaj-moski-zapuscajo-zenske--c554b71081b82570af650cda04e0c174ac3b6acf.htmlhttp://www.times.si/stil/pet-odgovorov-zakaj-moski-zapuscajo-zenske--c554b71081b82570af650cda04e0c174ac3b6acf.htmlČeprav jih še vedno ljubijo.
]]>
Ljubljana Mini Maker Faire | Slovenske novicehttp://www.times.si/stil/dom-in-vrt/ljubljana-mini-maker-faire--b9343cce2986f8fcf92462b59eef147afbdefd92.htmlhttp://www.times.si/stil/dom-in-vrt/ljubljana-mini-maker-faire--b9343cce2986f8fcf92462b59eef147afbdefd92.htmlNajvečji svetovni dogodek »Show and Tell« bo letos prvič tudi na slovenskih tleh.
Ljubljana Mini Maker Faire - Delo
Največji svetovni ''Show and Tell'' dogodek bo letos prvič potekal tudi na Slovenskih tleh. - 24ur
Siol.net  Vsi prispevki (4) »]]>
Okusna tradicija: Kaj je JRE (Jeunes Restaurateursis)? | Delohttp://www.times.si/stil/kulinarika/okusna-tradicija-kaj-je-jre-jeunes-restaurateursis--880d8decb7db6ac5b7fc5c01d32911b006b1c0c3.htmlhttp://www.times.si/stil/kulinarika/okusna-tradicija-kaj-je-jre-jeunes-restaurateursis--880d8decb7db6ac5b7fc5c01d32911b006b1c0c3.htmlŽe odkar sem na samostojni kuharski poti, sem si želel, da bi lahko deloval v res dobri družbi, izmenjeval izkušnje, delil znanje, reševal probleme ... Saj vemo, Michelin so za zdaj zgolj sanje, Gault Millau me je opazil, izziv pa je bil JRE. Zato bi vam rad predstavil to združenje, v katero je bila naša restavracija sprejeta z letom 2017. Res sem počaščen, da lahko plujem naprej z najboljšo kuharico na svetu Ano Roš, z eminentnim Tomažem Kavčičem in z drugimi navdihujočimi prijatelji kuharji. Združenje JRE (Jeunes Restaurateursis) je združenje mladih gostincev. Nastalo je leta 1974 v Franciji in je prve slovenske restavracije sprejelo v svoje vrste leta 2007. Združenje JRE je nastalo v Franciji leta 1974. Foto: Vila Podvin Za zdaj je to združenje v Sloveniji edino takšno, v katero so vključene restavracije z vsega sveta. Pogoj za vključitev je predvsem kakovost! Združenje je izredno prepoznavno v tujini in ga lahko izkoristimo predvsem za promocijo Slovenije kot kulinarične destinacije. Druži nas talent in strast do poklica ter želja po izmenjavi izkušenj. V Evropi je v združenje vključeno okrog 350 restavracij in 160 hotelov v 16 državah: v Avstriji, Belgiji, na Hrvaškem, Danskem, v Nemčiji, Franciji, Italiji, Luksemburgu, na Nizozemskem, Poljskem, v Sloveniji in Združenem kraljestvu. Chefe poleg talenta in strasti do poklica združuje tudi strast do lokalnih sestavin ter proizvodov. Njihova kuhinja je zelo ustvarjalna, a obenem ohranja sled tradicije. Restavracije JRE so posebne zaradi svojih lokacij, interierja, vzdušja in storitev. Foto: Vila Podvin V Sloveniji je v združenje vključeno 14 restavracij: Gostilna Rajh, BakovciPikol, Nova GoricaRizibizi, PortorožHiša Franko, KobaridGostilna Mahorčič, RodikPavus, LaškoRestavracija Dam, Nova GoricaOšterija Debeluh, BrežicePri Danilu, RetečeGostilna pri Lojzetu, ZemonoVila Podvin, RadovljicaSkipass Hotel, Kranjska GoraHiša Denk, Zgornja KungotaGostilna Rakar, Trebnje Poleg lastnosti chefov in restavracij JRE po svetu (talent, strast do poklica in do lokalnih sestavin ter proizvodov, ustvarjalna kuhinja s sledmi tradicije, posebne lokacije, interier, vzdušje in storitve v restavracijah) je za JRE Slovenija zelo pomembno, da vzgajamo mlade kuharje, svoje pomočnike, in jih vključujemo v predstavitve, da postopoma prevzemajo odgovornosti, in z njimi gradimo novo kulinarično prihodnost Slovenije. Zelo pomembni za nas so tudi odnosi in vpetost v lokalno okolje. Vsi, ki smo v združenju, smo tudi lastniki restavracij in nas lahko vedno spoznate. Foto: Vila Podvin Kaj počnemo poleg kuhanja? Letno načrtujemo različne aktivnosti: - teden restavracij JRE - skupne predstavitve na obstoječih dogodkih, povezanih s kulinariko- predstavitve na poslovnih in turističnih borzah- predstavitve na turističnih in protokolarnih dogodkih za promocijo Slovenije v tujini- izmenjavo naših zaposlenih z zaposlenimi restavracij JRE po svetu- opravljanje delovne prakse dijakov in študentov v naših restavracijah- vzpostavitev prodajnih ponudb TASTE JRE Slovenia (promocija raznovrstnosti Slovenije) Predstavljeni smo na mednarodni spletni strani www.jre.eu, na facebooku in instagramu. Foto: Vila Podvin Kaj želimo v prihodnosti skupaj s partnerji? Vpetost v lokalno okolje, pomoč drug drugemu in spodbujanje partnerstev so za nas izrednega pomena. Vzpostaviti želimo mrežo naših dobaviteljev, partnerjev, s katerimi bomo tesno sodelovali in promovirali drug drugega. V prodajne ponudbe TASTE JRE Slovenia bi radi vključili ponudnike nastanitev in pridelovalce, s katerimi nas družita kakovost in odnos do tradicije ter trajnosti. Radi bi poudarili, da je združenje izredno prepoznavno v tujini, da je večina članov v tujini okronana tudi z Michelinovimi zvezdicami, da »foodiji« vedo, da je JRE garancija kakovosti. Radi bi povedali turističnim agencijam, organizatorjem dogodkov, naj v svoje programe vključijo doživetja v restavracijah JRE, poudarijo, da v Sloveniji deluje 14 odličnih restavracij JRE. In lažje bomo vsi skupaj promovirali in prodajali doživetja v Sloveniji! V nedeljo odhajamo na kongres JRE v Luzern, kjer bomo s ponosom predstavljali Slovenijo. Skupaj smo močnejši! *** Uroš Štefelin je vrhunski kuharski mojster in solastnik restavracije Vila Podvin, ki navdih za svoje kulinarične stvaritve črpa iz lokalnih sestavin in tradicije. V vlogi avtorjev naših kulinaričnih blogov, s katerimi vam postrežemo vsak četrtek ob 15. uri, mu družbo delajo še: - Klemen Rojnik, jedec, triatlonec in farmacevt - Anja Korenč, oblikovalka embalaže, soustanoviteljica studia Fork. - Alja Dimic, prehranska terapevtka, Center Holistic - Gorazd Potočnik, slaščičarski mojster in lastnik podjetja Sladkozvočje. - Anita Lozar in Matej Pelicon, pivovarja in lastnika ajdovske craft pivovarne Pelicon. Po dosjeju kulinaričnih blogov lahko brskate TUKAJ.Logotip združenja mladih gostincev JRE. Foto: Vila Podvin
Ošterija Debeluh najboljša restavracija v naši regiji - Dolenjski list
In najboljša slovenska restavracija je... - Žurnal24
RTV Slo  Vsi prispevki (4) »]]>