» Povezane novice

Raznoliki okusi fermentacije
Svet24

Raznoliki okusi fermentacije

45d Razlogi za uživanje fermentiranih živil Fermentacija je kemična reakcija, pri kateri se organske spojine s pomočjo bakterij ali gliv spremenijo v alkohol, ogljikov dioksid ali organske kisline oziroma vitamine. Fermentirana hrana je zaradi teh procesov bolj hranljiva – vsebuje več preprostih beljakovin, esencialnih aminokislin in vitaminov, obenem pa je tudi ... Svet24

Radi imamo domače
Svet24

Radi imamo domače

45d Hitro in okusno Ajdo v slovenski kuhinji tradicionalno uporabljamo že stoletja. Vsestransko uporabna rastlina vsebuje ogromno hranilnih snovi, zato jo med pomembna živila uvrščajo tudi nutricionisti. Za pripravo ajdove kaše uporabljamo semena, če ta zmeljemo, dobimo ajdovo moko. Z njo lahko pripravimo ajdov kruh z orehi, tradicionalne žgance, štruklje, rezance, ... Svet24

Radi imamo domače
Svet24

Radi imamo domače

45d Alternativa pšenici Koruzni zdrob iz katerega pripravimo polento, ne vsebuje glutena in ima nizek glikemični indeks, zato je primerno živilo tudi za tiste, ki se morajo zaradi zdravstvenih razlogov odreči pšenici. Vsebuje le malo kalorij in nič kvasa, zato ne povzroča napihnjenosti. Poleg običajnega, obstaja še prečiščen koruzni zdrob, ki ... Svet24

» Iskanje

» Oglasi