» Članki v skupini

Ali je res pametno izločiti gluten iz prehrane?
Ženska.si

Ali je res pametno izločiti gluten iz prehrane?

10d Gluten, kompleksna rastlinska beljakovina, ki je prisotna v pšenici, piri, ječmenu, rži ter ovsu, je kriva, da je testo za kruh in podobne pekovske izdelke tako prožno in elastično. Brez glutena bi peki najbrž izgubili voljo do dela. Na drugi strani je gluten največji sovražnik ljudi s celiakijo, avtoimuno boleznijo, ... Ženska.si

Strokovnjaki opozarjajo, da hrana brez glutena škoduje zdravju
Slovenske novice

Strokovnjaki opozarjajo, da hrana brez glutena škoduje zdravju

11d Najnovejše študije univerze Harvard odkrivajo, da je hrana brez glutena, ki je v zadnjem času vse bolj priljubljena, lahko za nekatere tudi škodljiva.Nekateri nimajo izbireZ izjemno tistih, ki so se glutenu primorani izogibati zaradi celiakije, kronične sistemske avtoimunske bolezen, ki najpogosteje prizadene tanko črevo in je posledica preobčutljivosti za gluten, ... Slovenske novice

» Iskanje

» Oglasi