Novo mesto. Kot pravi soustanovitelj Odprte kuhne Lior Kochavy, je prireditev, ki jo pripravljajo deseto leto, postala najpomembnejši kulinarični dogodek v državi. V Novem mestu so gostovali že večkrat, prvič leta 2019, letos so se tam ustavili v sklopu spomladanske turneje, tokrat pa z Novim mestom začenjajo jesensko sezono gostovanj po petih mestih, je dejal Kochavy. 24. septembra bo Odprta kuhna v Novem mestu gostovala skupaj s Pivo & Burger festom.

Na kulinarični tržnici okusov se bo tokrat predstavilo 25 obedovalnic iz vse Slovenije, med njimi se bodo štiri v Novem mestu predstavile prvič. Tudi tokrat bodo vse jedi in pijače postrežene izključno v biorazgradljivih materialih ali povratni embalaži. Po Kochavyjevih besedah je Odprta kuhna povsem spremenila način dojemanja kulinarike, gostincem ponudila nov način predstavitve velikemu številu obiskovalcev hkrati, definirala trajnostno organizacijo velikih javnih dogodkov in postala ključni del družabnega življenja pa tudi privlačna turistična zanimivost.