Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Je to njen najslajši božično-novoletni recept?

S.J., 16.11.2021 18:30:07

Cimetovi piškoti (pa ne od Cimeta)!

Delite na:
Je to njen najslajši božično-novoletni recept?
Če imamo čas, piškote pustimo, da se sušijo čez noč, svetuje Alma Rekić. Pop TV

Čeprav novoletni prazniki niso še tako blizu, je v trgovinah že slutiti, da prihaja najlepši čas v letu. Zato ni nič narobe, če poskusimo nov, praznični recept, da bo za konec leta že odlično izdelan. Alma Rekić, ki je sicer po poklicu slaščičarka, je tako z nami delila njen recept za piškote, ki so lahko tako praznični kot nedeljski.

Za cimetove piškote potrebujete 6 beljakov, 500 gramov sladkorja v prahu, 500 gramov neolupljenih naribanih mandljev, 3 čajne žličke mletega cimeta, 200 gramov mletih mandljev ter malo masla. »Beljake in sladkor v prahu z mešalnikom stepemo v čvrst sneg. Veliko skodelico snega spravimo za glazuro. Na delovnem pultu zmešamo mlete mandlje s cimetom, dodamo sneg in naredimo voljno testo. Delovni pult nato na tanko posujemo z mletimi mandlji in čez razvaljamo testo na 1 cm debelo. Če na testo položimo folijo, se nam ne bo sprijemalo. Nato razvaljano testo namažemo s snegom. Z modelčki v poljubni obliki izrežemo piškotke in jih položimo v namaščen pekač. Preostalo testo z nekaj mletimi mandlji spet zgnetemo v testo, znova razvaljamo in glaziramo s snegom. Z modelčkom, ki ga pomakamo v hladno vodo, ponovno izrežemo božične piškote. Če imamo čas, piškote pustimo, da se sušijo čez noč. Naslednje jutro pečico segrejemo na 160 stopinj in praznične piškote spečemo na srednji rešetki, samo sedem ali osem minut, toliko, da ostanejo svetli,« je vse skupaj opisala nekdanja žirantka MasterChefa.