Ta juha je ena najboljših poletnih juhc, zlasti poleti, ko je bučk ogromno. Pripravi se zelo enostavno in zelo hitro, pa še tako okusna je. Za pripravo lahko uporabite tudi tiste bučke, ki niso bile pobrane dovolj hitro in so prevelike za druge recepte. Veliki bučki pred uporabo le odstranite večje koščice, da ostane le bučkino meso in njena lupina. Tudi te nikar ne olupite, saj je v njej veliko vitaminov, pa še tako lepo barvo dajo tej juhi.

Nekaj idej za porabo bučk si poglejte v nadaljevanju:

Čokoladno-bučkino pecivo

Rezanci iz enega lonca z bučko, češnjevci in meto

Bučkini rezanci z omako amatriciana

Kremna koruzna juha s krompirjem in bučko

Polpeti iz bučk in fete na solati z avokadovim prelivom

Tukaj najdete še več odličnih receptov za pripravo bučk. Te so resnično zelo vsestranske in čudovito obogatijo katero koli jed!

Še več odličnih in zdravih receptov brž poiščite na http://www.sitfit.si/