Istrske dobrote zasedle Titov trg

Danes se s četrto kulinarično tržnico na koprskem Titovem trgu končuje letošnji Altroke Istra Gourmet Festival. Odziv je bil odličen, zato organizatorji že razmišljajo o ponovitvah in nadgradnji festivala.

Rdeča nit kulinarične tržnice so bile tradicionalne istrske jedi. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Rdeča nit kulinarične tržnice so bile tradicionalne istrske jedi. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Prva izvedba Altroke Istra Gourmet Festivala, ki ga organizira Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper, se zaključuje na prav najpomembnejšem istrskem trgu - Titovem trgu. Tako kot na treh prejšnjih prireditvah, junija na dvorišču Vinakopra, julija v Marezigah in avgusta v Dekanih, so se tudi danes na približno 20 stojnicah predstavili lokalni ponudniki kulinaričnih dobrot.

Prednjačile so tradicionalne jedi: bobiči, fuži s tartufi, školjke pedoči na buzaro, testenine, fritule ..., veliko obiska so imeli tudi lokalni vinarji, pivovarji in drugi ponudniki pijač. Za glasbeno kuliso na enem najlepših istrskih trgov skrbi še Lean Kozlar Luigi.

Sicer je Gourmet Festival, ki se je izkazal kot odlična priložnost za sproščeno druženje, le ena od številnih aktivnosti, ki so jih izvedli v sklopu skupne blagovne znamke Altroke Istra. Festival so zagnali letos, ko je Slovenija nosilka naslova Evropska gastronomska regija in je gastronomija v ospredju nacionalne turistične promocije. Nekaj zanimivih aktivnosti in novih idej pa imajo v načrtu izpeljati tudi v jesenskih in zimskih mesecih.


Najbolj brano