Foto: Reuters
Foto: Reuters

Poleg bolj pričakovanih sestavin, kot so maline, cassis in pasijonka, so njegove čokolade "Bille en tete" v obliki frnikol zdaj začinjene še s čilijem Carolina Reaper, ki je v Guinnessovo knjigo rekordov vpisan kot najbolj pekoča papričica na svetu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Vidal je čokoladi dodal ravno dovolj čilija, da vam pošteno zaščegeta po brbončicah, a ne preveč, da jih ne bi povsem zažgal.

Dva japonska turista in drugi obiskovalci sejma čokolade so malce oprezno poskusili svetlikajoče se čokoladne kroglice – in nihče jih ni izpljunil.

"Mmm, so sladke in pekoče hkrati, ne prepekoče, pikantnost je blažja," je povedala japonska študentka Hitomi Ebitani. "Res so dobre, lepo presenečenje. Pikantnost pride na koncu. Sprva je vse normalno, nato pa te začne greti in nazadnje res čutiš pikantnost," je dejala in se malce ponorčevala iz svojega spremljevalca, ki je postal kar malce zaripel po čokoladi.

Več receptur, da našli popolno

Vidal, večkrat nagrajeni francoski slaščičar, ki je delal v nekaterih najboljših pariških restavracijah in so ga na sejem čokolade povabili kot "mladega talenta", pravi, da je prav ta zapozneli učinek tisti, ki ga je iskal: sladko in nežno na prvi okus, nato pa sledi eksplozija okusov, ki po nekaj minutah popusti.

"Morali smo iti čez kar nekaj receptur in poskusov, da smo našli pravo ravnotežje, tako, ki lahko zadovolji večino ljudi," je povedal.

Francosko gospodinjstvo zaužije v povprečju 13,2 kilograma čokolade letno, Francija pa vsako leto izvozi 245.000 ton čokolade v vrednosti skoraj milijardo evrov, kažejo podatki pariške čokoladne industrije.

Damien Vidal. Foto: Reuters
Damien Vidal. Foto: Reuters