Brez glutena: Recept za pito s slivami in marcipanom
11.11.2023 | 16:20
Ste za sladico, ki bo prijala ob skodelici slastnega sadnega čaja?
Kaj potrebujemo?
190 g brezglutenske riževe moke
1/2 vrečke pecilnega praška
60 g sladkorja
75 g masla
1 rumenjak
2 žlici navadnega jogurta
10 dag marcipana
Postopek po korakih:
1. Sladkor in rumenjak penasto umešamo, dodamo maslo, ki smo ga temperirali na sobno temperaturo, in zmešamo. V maso vmešamo še jogurt ter na koncu riževo moko, ki smo ji dodali pecilni prašek. Maso pregnetemo in pustimo v hladilniku najmanj 2 uri.
2. Posebej razkoščičimo slive in jih narežemo na večje koščke. Narezane slive na hitro prepražimo, odstavimo in dodamo marcipan. Na hitro premešamo in pustimo, da se slive rahlo ohladijo.
3. Pekač obložimo s testom, nadevamo s slivami in postavimo v pečico. Pečemo približno 40 minut na 190 stopinjah.
Namig: Če vam ostane testo za pito, ga preprosto oblikujte v piškotke in jih pecite v pečici približno 20 minut.
T. L./Revija LIza Maja
DL: Komunalni prispevek na Livadi -...
Jožko: Kaj pa zastaranje zadeve?!
Na novi lokaciji zabrnele kamere šova...
FranciD: Že nešteto let enak šov, prepir,...
Potepuški psi tudi po Ragovem in Jakčevi;...
Jožko: "Doog chaser" napravico (cca 15€), je...
DL: Kdaj ukinjen dvosmerni promet na...
miha: Tole je pa čudovita ideja. Kar...
Kolona črnih mravelj lahko poskrbi za...
Jožko: Malo "plavega cukra" v okrogli...
Špela Grošelj o hudi bolezni mame in razhodu z Domnom
sob, 18.5.2024
Vzgojiteljica iz novomeškega dijaškega doma: ''Sem druga mama''
pet, 17.5.2024
DL: Občina Straža - Dve novi stanovanjski območji
sob, 18.5.2024
Pri Rdeči hiši na Gorjancih: Nočemo vojne, hočemo mir!🌎🕊️
ned, 19.5.2024
101 nasvet, da bo paradižnik zdrav
sob, 18.5.2024