Predavanje o neolitski kulinariki Ajdovske jame, Posavski muzej Brežice
14.10.2021 | 10:00
- KAJ JE BRBOTALO V LONCU? PREMISLEKI IN POGOVORI O NEOLITSKI KULINARIKI AJDOVSKE JAME in vodstvo po razstavi PO POSAVJU Z ŽLICO IN ČAŠO: PET ČUTOV: 1 – OKUS
Arheološko najdišče Ajdovska jama pri Nemški vasi je kot jamsko grobišče in obredni prostor ključna za razumevanje duhovne in materialne kulture v času mlajše kamene dobe v našem prostoru. Dolgoletne raziskave in izvedba številnih naravoslovnih analiz pa nam omogočajo tudi uvid v prehranske navade tedanjih prebivalcev. Jana Puhar bo predstavila katera živila so pripravljali pred šestimi tisočletji in na kakšen način jih odkrivamo.
Predavanje je del projekta Ajdovske zgodbe iz Posavja, ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (EKSRP).
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
DL: Prenova dol. železnice - Začelo se je,...
miha: Pa da vidmo je reku ta slep. Se pravi...
Tajski boks: Zmagovito na Madžarskem, v...
miha: Kaj je boljši šport kik boks al...
DL: Zvonil alarm, a kraje ni bilo; lahko bi ravnali drugače
tor, 26.3.2024
Letošnja Kmetija snemana v drugem letnem času in v drugem kraju
sre, 27.3.2024
DL: Zahvala ekipi
sre, 27.3.2024
Nuša Derenda ostro zanika govorice o ločitvi
pon, 25.3.2024
Dvojčici Yebuah: Vse najboljše za 50. rojstni dan
tor, 26.3.2024