melisina krema foto: dreamstime
Sestavine:
5 limet, 90 g sladkorja, pest sesekljanih melisinih listov, 10 listov želatine, 800 ml vode, 2 rumenjaka, sladka smetana.
Priprava: Limete operemo z vročo vodo in jih obrišemo. Na drobno naribamo lupinico dveh limet ter iz obeh iztisnemo sok. Želatino pripravimo po navodilih in na koncu dobro ožamemo. Keramične modelčke za sufle oplaknemo s hladno vodo. V manjši kozici zavremo vodo, dodamo sladkor in ga povsem raztopimo. Vodo nekoliko ohladimo in dodamo sok limet, vmešamo ožeto želatino ter melisine liste. Dobro premešamo, da se želatina povsem raztopi. Nato v hladni vodi mešanico mešamo približno pet minut, da se povsem ohladi. Nato v skledi penasto umešamo rumenjake in preostali sladkor, dodamo nastrgano limetino lupinico in vse skupaj dobro premešamo. S pripravljeno kremo do vrha napolnimo modelčke in jih za tri ure shranimo v hladilnik, da se krema povsem strdi. Postrežemo s sladko smetano.
##IMAGE-1364589##
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.