Recept na preizkušnji: Ekspresni browniji
23.10.2023 | 13:50
Nedavno sem po televiziji gledala kuharsko oddajo, v kateri je Jamieju Oliverju uspelo v dobrih 15 minutah pred goste postaviti brownije. Vse sestavine je namreč zmetal kar v mešalnik. Zanimalo me je, koliko časa bom potrebovala jaz, ki tako zmogljivega mešalnika nimam.
Browniji so bili, po oceni mojih gostov, odlični. Mehka tekstura s polnim okusom čokolade, ki se raztopi v ustih. Piko na i pa so dale maline, ki so se s čokolado povezale v božanski okus. Jamie je gledalcem v oddaji svetoval, naj pri tej sladici uporabijo domišljijo ter si dajo duška z različnimi kombinacijami sadja in oreščkov.
Prehitel me je za približno 7 minut. Minute gor ali dol, dejstvo, da lahko čokoholike razveseliš z odlično sladico v dobrih 20 minutah, je tisto, ki šteje. Priporočam – zelo!
Sestavine
· 200 g čokolade s 70 odstotki kakava
· 250 g masla, ogretega na sobno temperaturo
· 200 g sladkorja
· ščep soli
· 6 ravnih žlic pravega kakava
· 4 zvrhane žlice moke
· 1 čajna žlička pecilnega praška
· 4 jajca
· sadje in oreščki po izbiri
Priprava
1. V mešalniku zdrobite čokolado, jaz sem jo zdrobila v sekljalniku za začimbe. Jamie je zdrobljeni čokoladi najprej dodal maslo in sladkor, sestavine na hitro premešal v mešalniku, potem dodal še sladkor, sol, kakav, moko in jajca ter še enkrat dobro premešal. Jaz sem v posodi najprej stepla jajca s sladkorjem, dodala preostale sestavine, moko sem vmešala nazadnje.
2. Zmes sem nadevala v pekač velikosti 30 x 15 centimetrov, ki sem ga prej obložila z naoljenim peki papirjem. Jamie je po čokoladni zmesi potresel orehe pekane in vložene višnje, jaz sem se odločila za maline.
3. Zmes za 12 do 14 minut postavite v ogreto pečico na 200 °C.
Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 42, 17. oktober, 2023.
Biba Jamnik Vidic
(P)ostani del moštva krvodajalcev
pajade: Evidence o številu odvzemov po...
DL: T. Vonta - Kje smo zavozili, da nam...
FranciD: Ej Vonta vonta...
DL: Po požaru romskega vrtca - Tudi gasilci...
FranciD: Prav imate naj jih čuva njihova...
DL: Vida Čadonič Špelič - Rekel mi je, da...
true truic: Sheetajo ti tvoji lokalni "rogonje"...
Darko Domijan, avtor legendarne pesmi Ulice...
ivolon: Ne bi hotel nikogar žaliti, samo za...
Recept: Lešnikova torta brez moke, tako preprosta
tor, 4.6.2024
DL: Spor z ZGS - Kmet gozdič posekal, zavod ga je zasadil
pon, 3.6.2024
Železna poroka Ane in Franca Goloba
sre, 5.6.2024
DL: Dobruška vas - Potrpežljivost krajanov pri koncu
sre, 5.6.2024
Kmetija: Karin Štangelj zaročena in v pričakovanju ...
čet, 6.6.2024