Morska sol je dovolj za termostabilno rožnato barvo pršuta

Bralka Irena nam je posredovala vprašanje o soljenju in slanosti pršutov za našo dolgoletno sodelavko Marijo Merljak. Prehranska strokovnjakinja, ki bo v prihodnje spet pogosteje gostja na straneh našega časnika, je prijazno in temeljito odgovorila na zastavljeno vprašanje.

Pršut je zdrav, če je izdelan iz dobrega mesa, morske soli in je počasi sušen. Foto: Bogdan Macarol
Pršut je zdrav, če je izdelan iz dobrega mesa, morske soli in je počasi sušen. Foto: Bogdan Macarol

Bralka Irena v svojem vprašanju za pravi: “Na spletu sem našla vaš članek izpred parih let, ki govori o nitratih in dodatkih v mesninah. Moja dveletna ...

Si želite prebrati celoten članek?

Hiter nakup z mobilnim telefonom - Dnevni dostop 1,99 EUR

Za nakup dnevnega dostopa do vseh spletnih vsebin pošljite SMS s ključno besedo PN1 na številko 4246.

Plačilo z mobilnim telefonom je omogočeno pri operaterjih Telekom, A1, Telemach, T2 in Bob. Po izvedenem plačilu boste prejeli aktivacijsko kodo, ki jo vpišete v polje spodaj ali na prijavni strani. Nakup je enkraten in ga ne bomo samodejno obnavljali.
Powered by 4EGI

Že imate aktivacijsko SMS kodo?

Vpišite SMS kodo, ki ste jo prejeli po izvedenem plačilu. Po uspešnem vpisu, osvežite stran in uživajte v branju.
 
ALI

Sklenite naročnino na digitalne vsebine Primorskih novic.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

  • Vsakodnevni dostop do zanimivih zgodb iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Podpora visokokakovostnemu novinarstvu.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.
  • Najbolj brano