Tomaž Kavčič in pozdrav iz kuhinje / Foto: Alenka Brun

Nedeljski brunch in Teden restavracij

Če ste za pozni zajtrk ali zgodnje kosilo, potem je nedeljska izbira bruncha v Elegans hotelu na Brdu več kot odlična odločitev. Ne samo, da si »privežete dušo«, kot radi rečemo, tudi pri ceni ne pretiravajo.

Skratka, nedeljski brunch s Tomažem Kavčičem, ki je sicer znan kot eden najboljših slovenskih kuharjev in ga najdemo primarno v Dvorcu Zemono – Gostilna pri Lojzetu, je nazaj. V drugo sezono so v Elegansu uradno zakorakali v nedeljo dopoldne. Pravijo, da gre za brunche lokalnih dobrot, ki so odraz sožitja z lokalnim okoljem ter povezovanja narave in kulinarike na najvišji ravni. Koncept je namreč podpisan z Michelinovo zvezdico Tomaža Kavčiča in deluje po načelu z vrta na krožnik. Je pa brunch več kot le okusen obrok. Gre kar za doživetje, pravzaprav družabni dogodek, ki ga pospremi živa glasba – tokrat je bilo to igranje na klavir; vključuje aperitiv, pripravo hrane pred gosti in pa samopostrežni bife, kjer pritegnejo pozornost prav vsi t. i. kotički. Sladki je tokrat ponujal izjemno pito s hruško in pito z jabolki, sadje, mini sladke grižljaje. Potem sta tu še solatni in mlečni kotiček, ki ljudem res pade v oči. Tokrat so vabili mlečni izdelki kmetije Odems, tistim, ki jih je zanimalo kaj več, pa je na licu mesta na vprašanja odgovarjal nasmejani Matej Logar. Tudi kotiček s toplimi jedmi ni razočaral, manjkala ni niti domača granola, ajdovi ter sirovi štruklji pa so pridno izginjali v želodčkih premiernega bruncha druge sezone. Za okusni del bruncha je v smislu priprave poskrbel Iztok Virag s kuharsko ekipo, izjemno prijazno strežno osebje pa, da gostje niso bili žejni. Se je pa tokrat med prisotnimi sprehodil Kavčič osebno ter jim za uvod postregel najprej pozdrav iz kuhinje, ko so se posedli, pa še znamenito govejo juho s hrustljavim raviolom, polnjenim z mesom in zelenjavo goveje juhe, postreženo v kozarcu, ter marinirano brdsko postrv z jabolkom in hruško. Po brunchu pa organizatorji obiskovalcem omogočijo še prost vstop v Park Brdo.

Teden restavracij

Med 14. in 23. oktobrom se vrača tudi Teden restavracij. Cena menijev bo 21 evrov (z dodatkom za kakovost v najboljše ocenjenih restavracijah). Tokrat sodeluje 107 restavracij in gostiln, od tega enajst prvič. Od gorenjskih restavracij je to tudi restavracija Manu iz Žirovnice, sodelujeta pa tudi prejemnici Michelinove zvezdice Strelec iz Ljubljane in Hiša Linhart iz Radovljice. Rezervacije za jesenski Teden restavracij so že začeli sprejemati. Več pa na tedenrestavracij.si.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

oblačno
vlažnost: 88 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

0/11

četrtek

-3/15

petek

2/10

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Naklo, Preddvor, 18. april 2024

Digitalna tehnologija, družabne igre, zdravi odnosi

IZLETI / Naklo, 18. april 2024

S kolesom v Otoče

IZLETI / Kranj, 18. april 2024

Planinsko-pohodniški izlet na Jelenk

PRIREDITVE / Milje, 18. april 2024

Koncert citrark Notice

PRIREDITVE / Kranj, 18. april 2024

Navigacija ?GPS v gorah

PRIREDITVE / Jesenice, 19. april 2024

Mladost mesta rdečega prahu

PRIREDITVE / Mojstrana, 19. april 2024

Nepal – dežela himalajskih velikanov

PRIREDITVE / Medvode, 19. april 2024

Evropski teden mladih

 

 
 

 

 
 
 

Subvencija tudi za e-kolesa / 08:17, 18. april

Glede na hitrost birokratov bodo subvencije verjetno pripravljene tik pred smučarsko sezono.

Za pravico do groba in spomina / 10:49, 16. april

Za 70% SLO populacije je to drugorazredna tema. Slovenci radi mečejo v brezna in jame kar jim je viška v kleti in okoli hiše. Takrat so bili...

Za pravico do groba in spomina / 19:13, 15. april

Cerkev in Dežman bodo še trdili, da so se domobranci borili za svobodno Jugoslavijo. Kaj pa če bi še pogledali koliko gorja so naredili sami...

Neznanka vstopila v odklenjeno stanovanje / 19:09, 15. april

Stari časi, ko si pustil odklenjena vhodna vrata v stanovanje in šel brez skrbi naokoli, so že zdavnaj minila. Ampak nekateri se teh navad ne morejo znebiti, potem je pa groza.

Če operater konča v stečaju / 19:07, 15. april

Sam se v ta predlog za stečaj ne vtikam, ker enostavno ne poznam dobro situacije. Me pa na splošno moti, v kolikor gre kdo v stečaj, podjetj...

Dela na Betinu predčasno končana / 09:47, 15. april

Skupni načrt, časovnica se mi pa za ta projekt, ki ni majhen, zdi precej čuden. Okoli Bleda bi morala biti obvoznica fertik, tko da bi sedaj...

Je bil gradbeni poseg na Veliki planini nezakonit / 09:01, 9. april

Skrajni čas je bil, da se je elektrificiralo tudi pastirsko naselje "Veliki stan", saj so inšpektorji neprestano kaznovali in grozili kmetom...