Slovenija

Krajane Mlake pri Kranju moti smrad po zažganem kebabu

Kranj, 02. 02. 2023 18.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Fedja Golež
Komentarji
99

Če je prednost majhnih naselij to, da lahko ljudje, ki tam živijo, uživajo v mirnem življenju in neokrnjeni naravi, se prebivalci Mlake pri Kranju s tem verjetno ne strinjajo. Pravijo, da jih moti mesnopredelovalni obrat, iz katerega prihaja smrad, številni ventilacijski sistemi, s katerimi je obrat opremljen, pa povzročajo neznosen hrup.

Špela Sajovic, ki že od svojega štirinajstega leta živi v naselju Mlaka, v neposredni bližini mesnopredelovalnega obrata, pravi, da jo vonj, ki prihaja iz obrata, neizmerno moti. "Vsakodnevno sem izpostavljena smradu po zažganem mesu, ki izhaja iz zračnih sistemov tega mesnopredelovalnega obrata. Bila sem v kontaktu z drugimi prebivalci, ki živijo v neposredni bližini, in so se v bistvu vsi pritoževal nad smradom, tisti, ki živijo še bolj blizu, pa še zaradi hrupa."

Zaradi poslovalnice je obremenjena tudi cesta, pravijo lokalni prebivalci, ki menijo, da bi bila zaradi neposredne bližine zaščitenega območja širitev obrata za okolje škodljiva. "Tukaj zaprejo cesto, ko se žabe drstijo, oziroma jih nosijo z opremo čez cesto, čaplje, ribe so zaščitene. Drsat se pa recimo ne smejo na tem sosednjem ribniku, ki mu mi pravimo Krokodilnica, ker je to že sporna dejavnost," meni Barbara Gunčar iz Iniciative Severni Kranj. 

In še, da gre za industrijsko stavbo, ki leži na zemljišču z namembnostjo centralnih dejavnosti, in da je o širitvi proizvodnje občini negativno mnenje že izdalo ministrstvo. "Torej v tem primeru imamo industrijsko stavbo, ki leži na območju centralnih dejavnosti. In zato je Ministrstvo za okolje in prostor občini izdalo negativno mnenje iz tega razloga," dogajanje opisuje Sajoviceva.

Nato pa je občina na ministrstvo podala novo vlogo, kjer niso več trdili, da gre za mesnopredelovalni obrat, ampak stavbo, namenjeno pripravi hrane. "To je pa seveda problematično, ker podjetje ne opravlja storitvene dejavnosti priprave hrane, ampak opravlja proizvodnjo mesnih izdelkov in to dejavnost ima tudi registrirano, medtem ko storitvena dejavnost priprave hrane sploh ne obstaja," še pravi Sajoviceva.

Da bi podrobneje razložili, s kakšno dejavnostjo se ukvarjajo in kakšen bi bil namen razširjene proizvodnje, so po večkratnih pozivih v podjetju izjavo pred kamero zavrnili.

Z Mestne občine Kranj pa so nam odgovorili, da je širitev objekta skladna z namensko rabo prostora, da pa bo investitor moral vprašanja vpliva dejavnosti na okolje rešiti v postopku pridobivanja gradbenega dovoljenja. In tako vsaj nekaj časa širitve še ne bo.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (99)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

oježeš
03. 02. 2023 10.15
+3
Barbara, to je tista, ki želi razbiti MO Kranj in narediti svojo občino, da bi bila županja. Ko je imel mesarijo Gregorc, ni bilo pritožb. Zdaj jo je kupil šipec, je pa takoj kup težav. Ne marajo smetišča, ki je bilo narejeno še pred gradnjo enostanovanjskih hiš in so vsi vedeli na kakšnem območju gradijo hiše, nočejo ničesar, kar ni po njihovo.
SlovenskiSin
03. 02. 2023 08.16
-3
Večinski prebivalci Kranja so pač naklonjeni halal prehrani, špelca je pa sigurno veganka se ji vid na prebledeli faci da ji manjka mesa.. vsaj v usta da dobi kako halal klobaso da malo utihne. Drugace pa halal meso top, probal veckrat v dubaju in je okus bozanski.
cecen
03. 02. 2023 17.34
-1
Ti si "malo" pobrkal pojme. Večinski prebivalci v KR niso naklonjeni halal hrani. Halal meso se ne more primerjati z našim mesom in Dubaj je v Aziji, kamor halal spada, mi pa govorimo o Mlaki pri Kranju. Je pa res, da je občina KR (govorimo o upravi, NE o prebivalcih) izrazito naklonjena Albancem. Pač, Albanci imajo kapital, ki ga ne rabiš prijaviti ali plačati davka, občina/občinarji pa "zasebne interese".
Kraljm
03. 02. 2023 08.09
+0
Meni pa pečeno meso diši. Kako je to mogoče?
cecen
03. 02. 2023 17.37
-2
Se strinjam. Ampak meso za kebab je pečeno šele v kiosku, pred tem pa je le nenavadno predelan kadaver...in to ima precej neprijeten vonj.
real....
02. 02. 2023 21.57
-9
Jest ne bi jedel nikakersnega mesa ga ni na svetuDnarja!!!
mackon08
03. 02. 2023 08.00
+4
real kahko pa paseš travo tega je polno. Človek je od praveka mesojed in tako bo tudi ostalo.
oježeš
03. 02. 2023 10.18
+2
Sat te nihče ne sili. Jej kar tebi paše pa bo v redu, ne glej pa drugim v krožnik. Če bi malo vedel kako deluje narava, potem ne bi stresal takih.
real....
03. 02. 2023 14.18
-2
mackon bluzisPa se tvoje izrazanje o teb dost pove..vegetarijanstvo oz veganstvo je v vzponu!!!
cecen
03. 02. 2023 17.38
+1
@real... Želi sem hvaležen za tvojo žrtev. Več mesa za mene in meni podobne gurmane.
cecen
03. 02. 2023 17.40
+1
Andrej58
02. 02. 2023 21.52
+1
Prav imajo, kdo bo pa vohal to svinjarijo.
SenecaLucius
02. 02. 2023 21.59
+7
Svinjski kebab ne obstaja, samo goveji in piščančji! 🇹🇷
cecen
03. 02. 2023 17.41
-2
Quatflow
02. 02. 2023 21.49
+4
Kaj zelijo da se preselijo v mesto?
jezenslovenec
02. 02. 2023 21.48
+6
V Kranju je tako, če nimam jaz, tudi ti ne boš imel.
peT99
02. 02. 2023 21.46
+8
v Kranju na žalost potrebuješ potni list, lj fužine,jarše alo dravlje se skrijejo... Kranj ni več slovenski.
peT99
02. 02. 2023 21.47
+11
jezenslovenec
02. 02. 2023 21.51
+1
Pet99, to je taprav župan. Včeraj si iz Centra Kranja na Labore potreboval 1 uro, ker je zaprl most.
marker1
02. 02. 2023 21.53
+3
Včeraj je bila prometna nesreča, zato je bil zastoj.
oježeš
03. 02. 2023 10.33
-1
No ja, voziš prepočasi ali ne poznaš Kranja. S Planine po Jelenovem klancu do obvoznice kjer je bila zapora, nato pa mimo Vodovodnega stolpa nazaj na Planino, čez Delavski most, po Gaštejskem klancu do bivše Tiskanine - pol urice. Z upoštevanjem, da je zaprt Savski most in je bila prometna nesreča zaradi česar je bila zaprta obvoznica ni bilo tak hudo. Nazaj pa čez Stražišče, Zgornje Bitnje po obvoznici na AC vsega skupaj pol ure zamude. Bolj se mi zdijo reveži ljudje, ki se vsakodnevno vozijo na delo v Ljubljano in imajo vsak dan tako gnečo. Je pa res da v času, ko ljudje odhajajo iz službe, je pa normalno da je zgoščen promet, kar svoje prida še zapora obvoznice. Bomo pač morali potrpeti do pozne jeseni, da obnovijo Delavski most.
zmerni pesimist
02. 02. 2023 21.45
+2
Zakaj zažgejo meso
jutri_pa_res
02. 02. 2023 21.41
+3
Okrog vsake gostilne so omamne vonjave po tem, kar se pač kuha. Ko pečejo pečenko, je najlepše. Ni slabo tudi, ko se cvre pomfri ali čebula za restani krompir.
xydipsy
02. 02. 2023 21.33
+8
Slabemu tiču tud dlaka nagaja . . . Bottte vesel, da ns sploh še kakšen povoha . . . Kaj je ostalo od Kranja, nekdaj za vzor celi Jugoslaviji . . Pol Gorenjske se dnevno voz u Lublano delat . . .
anatomija
02. 02. 2023 21.30
+9
Ko bodo ponudili kebab iz svinjskega mesa , si ga bom pa tudi jaz privoščil . Tako pa .....
Omas1313
02. 02. 2023 21.28
-2
Te , ki jim to smrdi so ziher na čičirikovi moki😂
gongash
02. 02. 2023 21.26
+4
Pa dobr no ne rabijo zažgat mesa.
HALAcR7
02. 02. 2023 21.25
+6
moti vas ker je halal,,če bi bil vonj odojka in ocvtkov bi vam bilo simpatično
oježeš
03. 02. 2023 10.34
+2
Če bi dišalo, kot včasih iz kake dobre gostilne ni noben problem.
KALOBUCMAN
05. 02. 2023 19.46
Seveda da bi blo simpatično. Če pa vam ni še pa spokej
ježevka123
02. 02. 2023 21.22
+8
Kdor je ta zmazek, ki ga režejo za kebab kapo dol. V Turčiji poznajo kebab kot ražnjiče, ki jih jemo pri nas. Ko vsaj veš, da ješ kos mesa in ne kdo ve kaj, kot pri nas.
toukr
02. 02. 2023 21.02
+10
Andrej Lon?ar3
02. 02. 2023 20.58
+14
Pa ker normalen človek lahko je to smradarijo...?
OvcjiPastir
02. 02. 2023 20.51
+6
Naš častni doktor zna tudi dobro kebabe pripravljat.
Petur
02. 02. 2023 20.40
+9
berlusconi je želel to omejiti...to smrdicela ulica...