mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Najbolj ekstravagantna jed je nastala ob skladbi Vrhovi

A. M., 05.09.2021 09:00:58

Sveže jedi, navdihnjene s slovensko glasbo!

Delite na:
Najbolj ekstravagantna jed je nastala ob skladbi Vrhovi
Takšni so Neishini glasbeni Vrhovi skozi jed. Suzan Gabrijan

Na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli v Ljubljani si lahko še do 15. septembra ogledate izvirni projekt Okusi slovensko glasbo, ki je del razstave »Ustvarjalnost je super hrana«. Najbolj ekstravagantna jed je nastala ob skladbi Vrhovi. Glasbo za skladbo je napisala Neisha, besedilo pa Jernej Dirnbek. V morski soli pečena pesa res spominja na zasnežene vrhove, zlomljeno srce pa ponazarja rdeča barva pese, ki jo je treba razbiti, če jo želimo zaužiti.

Jernej Dirnbek
Pri pisanju slovenskega besedila me je vodila melodija, v kateri sem zaznal mladost in hrepenenje, je strnil Jernej Dirnbek.
Mateja Jordović Potočnik

Nas je zanimalo, kako je nastala skladba Vrhovi. Neisha, ljubiteljica akustičnega žanra country rocka, je najprej napisala besedilo za to pesem v angleščini. »To countryjevsko razpoloženje sem poskušala prenesti v slovenski jezik, a mi ni uspelo, saj sem besedilo prevajala dobesedno. Vokal ni zazvenel, zato sem se povezala z Jernejem Dirnbekom, članom zasedbe Mi2, ki je naredil čudovit tekst na mojo emocijo v izvirniku. Jernej je uporabil drug tip zgodbe, a ohranila sem isti zven, isto ekspresijo – na drugačen način sva podala isto sporočilo,« nam je zaupala Neisha, ki je ponosna na končni rezultat. 

Neisha
Neisha je sicer vegetarijanka.
Suzan Gabrijan