Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
petek, 26. april 2024
09:00 Prireditev ob dnevu Zemlje, Glavni trg Novo mesto
16:00 Odprtje sezone v Flyparku, pri Hotelu Dolenj'c Novo mesto
18:00 Art kino: Ingeborg Bachmann: Potovanje v puščavo, KCJT Novo mesto
19:00 Proslava ob dnevu upora proti okupatorju in odprtje razstave, KKC Dolenjske Toplice
20:00 Slam poezija x ''Tri minute'', Knjigarna in kavarna Goga Novo mesto
VečBela krajina
petek, 26. april 2024
18:00 Rojstnodnevni koncert partizanskega pevskega zbora in slovesnost ob dnevu upora proti okupatorju, KC Semič
19:00 Redni mesečni posvet z mladino, MC Metlika
20:00 Državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju, Športna dvorana Osnovne šole Mirana Jarca Črnomelj
20:00 Whip Session, MX Park Stranska vas pri Semiču
sobota, 27. april 2024
08:00 Čistilna akcija, zbor pred GD Gradac
VečPosavje
petek, 26. april 2024
17:00 Osrednja občinska prireditev ob dnevu upora proti okupatorju in odprtje razstave likovnih del 34. otroškega likovnega extempora, OŠ Kostanjevica na Krki
sobota, 27. april 2024
10:00 Borčevska proslava, pri Domu krajanov Sromlje
nedelja, 28. april 2024
10:00 Osrednja občinska slovesnost v počastitev zgodovinskih dogodkov Malkovec 2024, pri Vinskem dvoru Deu Malkovec
ponedeljek, 29. april 2024
07:00 - 13:00 Krvodajalska akcija, ŠD OŠ Leskovec pri Krškem
torek, 30. april 2024
07:00 - 13:00 Krvodajalska akcija, ŠD OŠ Leskovec pri Krškem
Več16.6.2022 | 19:00
Projekt Obedi ter obredi (skrajšano OTO), pri katerem Muzej Ribnica sodeluje z vodilnim partnerjem Zavodom Coknpok in partnerjem Škrabčevo domačijo, je v zaključni fazi. Ob tem je nastala publikacija z naslovom 𝐎𝐤𝐮𝐬𝐢 𝐬𝐮𝐡𝐨𝐫𝐨𝐛𝐚𝐫𝐬𝐤𝐞 𝐝𝐞ž𝐞𝐥𝐞.
Ta teden bomo projekt predstavili:
13. junija 2022 v knjižnici Dobrepolje s pričetkom ob 18. uri,
15. junija 2022 v Gasilskem domu Sodražica ob 19.30 in
16. junija 2022 v knjižnici Velike Lašče ob 19. uri.
V projektu smo raziskali kulinarično dediščino Občin Ribnica, Sodražica in Loški Potok. Na podlagi raziskav smo oblikovali sodobne menije, ki črpajo znanje iz preteklosti. Predstavili vam bomo delovni proces, glavne ugotovitve projekta, zanimivosti in besedne ocvirke in običaje. S projektom prestavljamo meje znanega, iščemo novo, a hkrati ugotavljamo, da je nov le pogled na krožnik, oblika videnega, sem ter tja proces prikazanega, vse ostalo ostaja naša kulinarična dediščina. Veseli nas, da imamo tudi v suhorobarski deželi tako pestro in inovativno kulinariko! Tudi to je lahko odlična turistična ponudba.
Projekt se izvaja v okviru Lokalne akcijske skupine Po poteh dediščine od Turjaka do Kolpe in je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Organ upravljanja, določen za izvajanje Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014–2020, je Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.
Vabljeni!
Ocene komentarjev