Izpostavljeno
Najbolj brano
Dolenjska
torek, 30. april 2024
20:00 Kresovanje v Regrči vasi, Sv. Rok Regrča vas
sreda, 1. maj 2024
06:00 Pohod na Javorovico, zbor pri GD Gorenje Vrhpolje pri Šentjerneju
06:00 Tradicionalna prvomajska budnica z Mestno godbo Novo mesto in mažoretami, Glavni trg Novo mesto
08:30 Prvomajski pohod, Železniška postaja Straža
09:15 Prvomajska budnica v Regrči vasi, pri Šterku Regrča vas
VečBela krajina
torek, 30. april 2024
10:00 Počitniške aktivnosti, MC Metlika
20:00 Kresovanje Smuk
sreda, 1. maj 2024
07:30 Pohod na Krašnji Vrh, zbor na Pungartu Metlika
10:00 Praznovanje 1. maja Krašnji Vrh
petek, 3. maj 2024
10:00 Počitniške aktivnosti, MC Metlika
VečPosavje
torek, 30. april 2024
07:00 - 13:00 Krvodajalska akcija, ŠD OŠ Leskovec pri Krškem
19:30 Tradicionalno kresovanje Trška gora
sreda, 1. maj 2024
11:00 Prvomajsko srečanje Lisca
četrtek, 2. maj 2024
10:00 33. Gorski tek na Lisco, start na igrišču Orehovo
sobota, 4. maj 2024
15:00 Spidvej: Kvalifikacijska dirka za evropsko prvenstvo, Stadion Matije Gubca Krško
Več3.4.2023 | 17:20 | M. K.
London/Krško - Evrosadova viljamovka Zima je na prestižnem mednarodnem tekmovanju IWSC dobila srebrno medaljo.
Evrosadova viljamovka Zima je na prestižnem mednarodnem tekmovanju IWSC v Londonu prejela srebrno medaljo. Po zlati medalji leta 2019, ko je prejela 95 točk, je na letošnjem tekmovanju, ki velja za oskarje med alkoholnimi pijačami prejela 93 točk in s tem torej srebrno medaljo. IWSC je tekmovanje, kjer ocenjujejo vina in žgane pijače, ustanovljeno leta 1969. Nagrade podeljujejo vsako leto v Londonu. Na letošnje tekmovanje v kategorijah žganih pijač so se prijavili pridelovalci pijač iz 98. držav sveta, nagrade pa veljajo za najbolj prestižne v alkoholni industriji.
V Evrosadu pravijo, da lahko velik del uspeha Zime gotovo pripišejo postopku njene predelave. Pripravljena je po klasičnem, 50 let starem receptu. Surovine so skrbno izbrane, brez dodanih arom, barvil ali okusov.
Za Zimo uporabljajo le najboljše hruške iz nasadov, ki so na lokaciji, kjer se je 1952 začelo sodobno sadjarstvo v Posavju. Hruške so ročno obrane, skrbno uležane in kuhane v majhnih serijah, kar viljamovko bogati z unikatnim okusom. ''Unikaten značaj Zime izvira iz spoštovanja posavske narave, tradicionalne slovenske žganjekuhe in bogate sadjarske dediščine,'' so zapisali v podjetju.
''Visoka ocena na prestižnem tekmovanju potrjuje kvaliteto naše viljamovke. Nagrajena Zima je letnik 2022. Za slovenski trg je nagrajena serija z novo etiketo, ki je v slovenskem jeziku,'' je povedal direktor Evrosada Boštjan Kozole.
Evrosad je največji slovenski pridelovalec sadja in zelenjave. Ob viljamovki Zima prideluje še iztisnjene sokove in veliko drugih izdelkov iz sadja in zelenjave, ki so v ponudbi v novo odprti trgovini Evrosad Tržnica v Krškem.
Slika 1: Foto: Evrosad
Slika 2: Evrosadova Viljamovka Zima ponovno nagrajena
Povezane objave
Ocene komentarjev