Irena Yebuah Tiran zna razvajati svoje goste

11.2.2024 | 17:00

Foto: Vito Tofaj

Foto: Vito Tofaj

Foto: Sašo Radej

Foto: Sašo Radej

Njene sladice so znane daleč naokoli. ... Mezzosopranistko Ireno Yebuah Tiran smo sicer vajeni videvati na odrih, na premieri operne novitete libretista Milana Dekleve in skladatelja Petra Kopača Heloiza (in Abelard) v Cankarjevem domu pa je poskrbela tudi za sladko pogostitev. Iz Novega mesta je v Ljubljano pripeljala torto, ki je sicer ni naredila sama, čeprav ji je to v veliko veselje in zadovoljstvo.

Na silvestrovo je naredila kar štiri različne sladice. »Ker se doma nismo mogli dogovoriti, kaj bi, sem potem pripravila kar vse. Naredila sem torto pavlova, karamelno torto in sladico v lončku, moj mož pa mi je dal izziv, ker je želel jabolčno pito, nečakinja pa limonovo, in potem sem se odločila, da naredim pol pol in mi je uspelo. Imela sem tudi pomoč svoje nečakinje in sva zelo uživali,« razkriva Irena.

Brez sladice pa pri njej ne boste ostali niti v poznih večernih urah. »Čokoladno torto naredim v 45 minutah, sem jo pekla že tudi ob desetih zvečer, ko so prišli gostje,« nam je zaupala pevka.

Zunaj kuhinje pa ji trenutno največ časa jemlje mednarodno pevsko tekmovanje v Novem mestu, katerega vodja je. »Letos bo tekmovanje že aprila, tako da smo že dobro zavihali rokave. Dodali smo še mojstrski tečaj, ki ga bo vodila profesorica Snežana Nena Brzaković iz Berlina. Zelo sem ponosna, da smo jo dobili, da je ravno prosta v tem času. Letos bo spet finale z orkestrom, kar je tudi neka posebnost, tako da se vsega skupaj že zelo veselim, je pa precej dela s tem.«

Lady

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava