Dež je poskrbel za gobe: pa jih znate pravilno pripraviti?

Preberite, katere napake najpogosteje delamo pri pripravi gob. 👇 Deževno vreme je poskrbelo za obilo gob . Aromatični gozdni plodovi se v jesenskem času velikokrat pojavijo na jedilniku številnih gurmanov, …

Metropolitan.si · 1L

zamrzovanjepravilna pripravagobekulinarika

Gobarska sezona še ni rekla zadnje

Letošnje poletje nam je bogato postreglo z gobami. V Sloveniji imamo bogato tradicijo gobarstva. Za mnoge je to strast, ki jo prenašajo iz generacije v generacijo. Čeprav je letošnje poletje …

Maribor24 · 1L

"Gobe bodo zagotovo hrana in zdravilo prihodnosti"

Mlada ekipa treh izjemno nadobudnih gobarjev, starih okrog 30 let, do gob pristopa izjemno znanstveno in strokovno. Katarina Grabnar Apostolides pa je za nameček izdala še knjigo, ki je preplet …

RTV Slovenija · 1L

gobnjakbeletrinagobezadnja vijoličasta bledivkagozdskit scenakatarina grabnar apostolides

'Nikoli ne veš, za katerim grmom te čaka kakšna posebna goba'

V Sloveniji imamo bogato tradicijo gobarstva. Za mnoge je to strast, ki jo prenašajo iz generacije v generacijo. Čeprav je letošnje poletje bogato postreglo z gobami, pa je september bolj …

24ur · 1L

gobesezonanabiranje

Ali lahko gobe pogrevamo in koliko jih v resnici lahko pojemo

Gobe so živilo, ki zahteva zmernost. Sveže ali kuhane lahko zamrznemo, kako pa ravnati, če nam je od kosila ostala juha ali golaž? O tem, ali lahko gobe pogrevamo, se …

Odprtakuhinja · 1L