Pustotniki so prva zasebna sirarna v Sloveniji in ena redkih na območju Srednje Evrope, ki na enem mestu predeluje tri različne vrste mleka.
Žuža in Milan Pustotnik sta v začetku devetdesetih let začela novo hišno tradicijo. Današnja bogata ponudba domačih mlečnih izdelkov je njuna družinska zgodba o uspehu.
Žuža se je kmalu po tem, ko je ideja o sirarstvu postala resničnost, odločila za izobraževanje v Švici.
V nekaj letih se je Žuži in Milanu pridružila mlada generacija. Benjamin, Nikolaj in Katarina so v okviru družinskega podjetja prevzeli vsak svoje področje, najmlajša Elizabeta pa je v delo vključena ob šolanju.
VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24
Kmetija Pustotnik: prva zasebna sirarna v Sloveniji
V osrčju Poljanske doline se na kmetiji Pustotnik prepleta tradicija s sodobnostjo in odličnostjo. Iz kmetije, na kateri je bilo sirarstvo sprva le dopolnilna dejavnost, so v tridesetih letih razvili podjetje, ki danes poleg družine zaposluje še odlično ekipo petnajstih sodelavcev. Na vratih nas prijazno pozdravi Katarina Brence, ki s pristnim nasmehom v sekundi ustvari občutek domačnosti in dobrodošlosti.