Teden restavracij in kmetijsko ministrstvo poudarjata pomen lokalnih sestavin
Ljubljana, 14. maja - Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki se je lani jeseni pridružilo projektu Tedna restavracij z namenom promocije lokalnih in trajnostnih živil, je sodelovanje označilo kot zelo uspešno.
So se pa deležniki na današnjem dogodku Tedna restavracij strinjali, da navad potrošnikov, da bodo zavestno izbirali kakovostne slovenske sestavine, ni mogoče spremeniti čez noč.
Ministrica za kmetijstvo Mateja Čalušić je izrazila prepričanje, da projekti, kot je povezovanje Tedna restavracij in certifikata izbrana kakovost Slovenija, pomagajo pri ozaveščanju potrošnikov.
Da bi kakovostno prehranjevanje moralo biti naš način življenja, pa je menil selektor Tedna restavracij Uroš Mencinger.
Organizatorji so ob tem povabili na kulinarično zabavo Tedna restavracij, kot so jo sami poimenovali, ki bo 1. junija na Glavnem trgu v Celju.