"Zelo je hrustljavo." Foto: Reuters
Začinijo jih po okusu. Foto: Reuters
Začinijo jih po okusu. Foto: Reuters

V Južni Koreji v številnih restavracijah ali pa za nabadanje hrane uporabljajo zobotrebce, ki niso iz lesa, ampak iz sladkega krompirja ali koruznega škroba, saj ta veljata za do okolja prijazna in biorazgradljiva. Za njihovo zeleno barvo uporabljajo živilska barvila.

Številni Južni Korejci pa so se odločili preizkusiti nenavaden trend, ki je zavladal družbenim omrežjem. Zakrožili so namreč videoposnetki, ki so zbrali več tisoč všečkov, v katerih ljudje, v olju ocvrte škrobne zobotrebce dejansko jejo z začimbami, kot je na primer sir v prahu. "Zelo je hrustljavo," je v enem izmed videoposnetkov dejal uporabnik TikToka, poroča Reuters.

Južnokorejsko ministrstvo za prehrano je tako izdalo zdravstveno opozorilo, v katerem je prebivalce pozvalo, naj ocvrtih zobotrebcev iz škroba v obliki, ki spominja na kodrasti krompirček, ne jedo. "Varnost te hrane ni bila preverjena," je ministrstvo za varnost hrane in zdravil poudarilo na družbenem omrežju X.