Predavanje o neolitski kulinariki Ajdovske jame, Posavski muzej Brežice
14.10.2021 | 10:00
- KAJ JE BRBOTALO V LONCU? PREMISLEKI IN POGOVORI O NEOLITSKI KULINARIKI AJDOVSKE JAME in vodstvo po razstavi PO POSAVJU Z ŽLICO IN ČAŠO: PET ČUTOV: 1 – OKUS
Arheološko najdišče Ajdovska jama pri Nemški vasi je kot jamsko grobišče in obredni prostor ključna za razumevanje duhovne in materialne kulture v času mlajše kamene dobe v našem prostoru. Dolgoletne raziskave in izvedba številnih naravoslovnih analiz pa nam omogočajo tudi uvid v prehranske navade tedanjih prebivalcev. Jana Puhar bo predstavila katera živila so pripravljali pred šestimi tisočletji in na kakšen način jih odkrivamo.
Predavanje je del projekta Ajdovske zgodbe iz Posavja, ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja (EKSRP).
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
Irena Yebuah Tiran: Moža spoznala že v osnovni šoli
pet, 26.4.2024
Na vrtu: Koliko prostora potrebujejo?
sre, 24.4.2024
DL: Novosti na kmetiji Karlovček - Jabolka brez ostankov škropiv
čet, 25.4.2024
Martin Golob: ''Molim, da bi zmagala pamet''
tor, 23.4.2024
To so prvi znaki, ki napovedujejo infarkt
tor, 23.4.2024