Najprej navdušila z domačimi sarmami, zdaj pa Tina Gaber razkrila še RECEPT za zelenjavno juho

29. 2. 2024
Najprej navdušila z domačimi sarmami, zdaj pa Tina Gaber razkrila še RECEPT za zelenjavno juho (foto: Instagram/Tina Gaber)
Instagram/Tina Gaber

O, moj bog, si tudi ti navdušena nad njeno kuhinjo? 😍

Konec decembra smo se vsi spomnili na okusen recept za sarme, po katerem jih je Tina Gaber pripravila svojemu izbrancu predsedniku vlade Robertu Golobu. Kot kaže, ji kuhinja ni tuja, saj je včeraj zvečer na svojem Instagram profilu objavila recept za zelenjavno juho.  "Ta recept sem vam obljubila že pred časom … in obljuba dela dolg! 😉 Moja najljubša zelenjavna juha,🍲" je zapisala pod objavo in v videoposnetku do pike natančno razložila postopek.

"Danes vam bom pokazala recept za zelenjavno juho, ki jo jaz zelo rada delam. Res je preprosto. To je juha, ki jo ne strežem tistim 'ornk' gostom, ki pridejo na obisk, ampak bolj takšnim, ki kar pridejo ali pa pokličejo, če imam kaj za pojest. Ta juha je vsaj enkrat na 14 dni v hladilniku. In kadar je v hladilniku, je potem tam ene 4 dni, ker je skuham res veliko," je dejala v uvodu. Med samim kuhanjem pa je še dodala, da so jo starši naučili, da med kuhanjem že sproti pospravlja, saj ima po tem, ko neha kuhati, čisto kuhinjo.

Videoposnetek, v katerem razloži, kako narediti zelenjavno juho, si poglej tukaj:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)

Ne spreglej:

Naj ti priskočimo na pomoč za lažjo pripravo zelenjavne juhe po receptu Tine Gaber. Sledi njenim spodnjim navodilom:

  1. "Uporabili bomo velik lonec, da bo res za vsaj ene tri dni. Najprej sesekljamo čebulo in česen. Uporabljam 'mašino', ker je res priročna. Vmes še malo pretresem. Česen in čebulo dam v lonec. 
  2. Nato narežem ohrovt. Kupim tistega, ki ni čisto temno zelen ali čisto mlad, ampak nekaj vmes. Narežemo ga na čisto tanke 'rezančke', nato pa ga operemo in damo v lonec. Vse skupaj malce prepražimo, nato pa dodamo vodo, da se vse skupaj začne kuhati.
  3. Zdaj je na vrsti brokoli. Oboje operemo in narežemo. Nikoli ne zavrzite listov brokolija, ker so zdravi.
  4. Naslednja stvar je bio tofu, ki ga narežemo na mini kocke ter ga dodamo v lonec.
  5. Dodamo še pasiran paradižnik. Lahko je tudi domač, vendar ga ne smemo dodati preveč, da ne bo juha kisla. Dodamo ga le toliko, da dobimo malo barve.
  6. Dodamo še malo sojine omake, sama uporabljam takšno brez glutena.
  7. Na koncu dodamo še začimbe, za katere priznam, da jih dodam vsakič malo drugače. Nimam nekega recepta, ker je dejansko to vse nekaj, kar sem si izmislila. Tokrat bom dodala sladko papriko, začimbe za žar, poper, sol, malce zelene, česen v prahu in na koncu dodam še svojo najljubšo - čili. Nato premešamo.
  8. Še ena stvar! Za zgostitev uporabljam kvasne kosmiče, ker so mi dobri in ker so zdravi.
  9. Kuhamo na zmernem ognju približno 40 minut. Večkrat se prekuha, boljše je."
Instagram/Tina Gaber

Morda te zanima še: O, joj! Priljubljena igralka Gaja Filač se je že kot otrok soočila z izjemno težko izgubo 😢

Preberi tudi: Kamere po dolgem času ujele Mira Cerarja in njegovo izbranko Mojco - kaj sta počela? (FOTO)

Novo na Metroplay: Razlike med Slovenijo in ZDA ter kako do sanjske službe? | Elvi Rwankuba