Pustni kulinarično in kulturno obarvani vikendi

Na Bistriškem že diši po pustu. Lokalni gostinci so se tudi letos povezali in pripravili tri Pustne kulinarične vikende, novost pa je tudi enotna vstopnica za ogled gradu Prem in zbirke Brkinski škoromati v Podgradu.

V predpustnem času bo po posebnem urniku odprta tudi  muzejska 
zbirka Brkinski škoromati v Podgradu. Foto: Slovenski etnografski muzej
V predpustnem času bo po posebnem urniku odprta tudi muzejska zbirka Brkinski škoromati v Podgradu. Foto: Slovenski etnografski muzej

ILIRSKA BISTRICA > Na Bistriškem že diši po pustu. Lokalni gostinci so v sodelovanju s TIC Ilirska Bistrica letos pripravili kar tri Pustne kulinarične vikende. Od jutri pa do 11. februarja bodo ponudili trihodne menije s tradicionalnimi pustnimi jedmi po enotni ceni 23 evrov. Poskusiti jih bo mogoče na Turistični kmetiji Ivankotovi, v gostilnah Erna v Račicah, Pri Matetu in Triglav v Ilirski Bistrici ter Škorpion v Rečici, s posebno ponudbo pa se pridružujeta še IDeja Bar in Street food na Placu. Z enotno vstopnico si bo mogoče še dve nedelji, 28. januarja in 4. februarja, med 13. in 17. uro ogledati grad Prem in muzejsko zbirko Brkinski škoromati v Podgradu. Cene vstopnic, ki so na voljo v Ticu, na gradu Prem in v prostorih zbirke v Podgradu, za odrasle znašajo 9 evrov, za dijake, študente in upokojence 7 evrov, za otroke do 6 let pa je vstop brezplačen. Vstopnica je veljavna vse tri termine in je ni treba v celoti izkoristiti v istem dnevu.


Najbolj brano