Karim razkriva, kako ocvreti piščančja prsa, da so sočna in hrustljava

MASTERCHEF

Karim razkriva, kako ocvreti piščančja prsa, da so sočna in hrustljava

E.R.
21.03.2024, 8:18
0

V pretekli oddaji MasterChef Slovenija je Karim Merdjadi predstavil, kako pravilno ocvreti piščančja prsa s pomočjo tehnike sous-vide, da je meso znotraj sočno, njegova zunanjost pa je hrustljava in prav nič zažgana.

Piščanec. Priljubljena sestavina, ki nikoli ne manjka v domačem hladilniku. Ko se družina zbere ob mizi, omamni vonj 'pohanja' vsem nariše nasmeh na obraz. Karim je zato tekmovalcem v MasterChefu zaupal njegov recept za popolne ocvrte piščančje prsi.

Recept za velikonočno poslastico Karima Merdjadija
PREBERI ŠE
Recept za velikonočno poslastico Karima Merdjadija


Karim poudarja 6 ključnih prednosti njegovega recepta:

1. Na zunaj so prsa hrustljava.

2. Znotraj so izredno sočna.

3. Vaše drobtine ne bodo zažgane.

4. Vaše olje boste lahko uporabili večkrat.

5. Doma ne bo smrdelo po cvrtju.

6. Vsi vam bodo rekli hvala.

Karim je piščanca pripravil s tehniko sous-vide, kar enostavno pomeni kuhanje v vakumu. Za to je treba najprej pripraviti vodno kopel, v kateri je vse sestavine kuhal v vrečki.

Pred tem je potrebno najprej pripraviti marinado, za katero potrebujemo:

- sok ene limone, ki meso zmehča,
- en strok česna,
- olivno olje,
- rožmarin,
- sol,
- poper.

V marinado dodamo meso, torej piščančja prsa brez kosti in kože, iz vrečke izsesamo zrak in vse skupaj postavimo v vodno kopel, segreto na 70 stopinj, za 45 minut. Potem iz vrečke precedimo marinado v posodo in iz nje pripravimo omako. Marinado moramo zreducirati, zato jo pustimo počasi vreti na nizkem ognju.

Na drug krožnik položimo prsa in jih obrišemo s papirnato brisačko. Pripravimo si drobtine, moko in jajca, ki jih malo posolimo in razžvrkljamo. Nato se lotimo paniranja mesa.

Piščančja prsa najprej pomokamo, nato jih položimo v razžvrkljana jajca. Dobro odcedimo in nato meso povaljamo še v drobtinah.

Fritezo segrejemo na 180 stopinj Celzija. Če friteze nimamo, lahko olje enostavno segrejemo v višji posodi. Panirano meso položimo v vroče olje, vmes pa se lotimo priprave omake, ki mora po konsistenci spominjati na sirup.

Zreducirano omako prelijemo v posodo. Z jušno žlico vanjo vmešamo maslo sobne temperature, nato pa s paličnim mešalnikom naredimo emulzijo. 

Meso, ki je bilo v fritezi dobro minuto in pol, odstranimo iz olja in ga pustimo malo počivati.


Slišati je precej enostavno, vendar je tudi tako preprost postopek nekaterim tekmovalcem povzročil težave. Kakšne? Ena od tekmovalk je v MasterChef kuhinji denimo skoraj zanetila požar, o čemer si lahko več preberete TU.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij.
Omogoči piškotke

NOVICE

Ne potrebuje stranišča in kopalnice, ima pa telefon in ...

ŠPORT

Pogačar ne skriva ambicij o rožnati majici

POP IN

Ansambel Saša Avsenika o novi pesmi: Pet let je čakala ...

TV ODDAJE

Martina Pušnik iz MasterChefa niza uspeh za uspehom

VIZITA.SI

Razlogi, zakaj hrepenite po sladkem

OKUSNO.JE

Slastne testenine, pripravljene v manj kot pol ure, po ...

ZADOVOLJNA.SI

Skrito v raju: Ta prizor mu je bilo najtežje posneti

MOSKISVET.COM

Kontroverznega igralca ujeli v družbi 35 let mlajše

BIBALEZE.SI

Izpoved starih staršev: 'Nočeva več paziti na ...

CEKIN.SI

Bi se tudi vi v službi najraje zaprli v tako sobo?

DOMINVRT.SI

Trik, s katerim bo vzglavnik spet bel in dišeč

ZADOVOLJNA.SI

Top ideje za 'last minute' prvomajski izlet