IMG-20240429-WA0004
Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega grabna usoden plaz

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Noro, recept za kruh brez moke!

15. 4. 2023; 01.00
Avtor: V. M.
kruh2

foto: PROFIMEDIA

Je to sploh mogoče? Vneto vam prikimavamo, je, je, le poglejte!

Verjetno so se ob naslovu oči zasvetile zlasti tistim, ki ste iz svojega jedilnika črtali ogljikove hidrate. A če niste na LCHF dieti, boste nemara ob sestavinah le zamahnili z roko, saj recept vsebuje zajetno količino maščob. Če pa sledite priljubljeni dieti, potem le prižgite pečico, kajti čas je, da si privoščite popularni 'soul bread', za pripravo katerega ne boste uporabili čisto nič moke.

Po videzu podoben kruhu, po okusu pa ne

Kruh, katerega recept je plod ustvarjalcev facebook skupine Atkins in LCHF - Pot do uspeha, je po okusu in sami strukturi popolnoma drugačen od klasičnega kruha. Kljub temu ga lahko uživate z namazi ali pa si denimo pripravite sendvič iz vam ljubih sestavin.

Potrebujete naslednje sestavine:

    350 g kremnega sira (pustite ga na sobni temperaturi)
    60 ml navadnega masla
    60 ml olivnega olja
    60 ml smetane za kuhanje
    4 jajca
    0,5 žličke soli
    165 g beljakovin v prahu
    2 žlički vinskega kamna
    1 žlička sode bikarbone
    3 žličke indijskega trpotca v prahu

Uporabite lahko navadno ali prečiščeno maslo. foto: Profimedia

Postopek priprave

Pekač za kruh naoljite z olivnim olje, pečico segrejte na 160 stopinj Celzija.

Maslo stopite v kozici in počakajte, da se nekoliko ohladi.

V večji skledi z metlico premešajte kremni sir. Nato dodajte maslo, olivno olje, smetano za kuhanje, jajca in sol.

Vzemite še eno skledo in v njej zmešajte beljakovine v prahu, vinski kamen, sodo bikarbono in indijski trpotec v prahu. V nadaljevanju suhe sestavine presejte na mokre, pri čemer vseskozi mešate in pazite, da se v masi ne naredijo grudice.

Pripravljeno maso zlijte v pekač, ki ga položite v ogreto pečico. Kruh pečemo 50 minut, po peki naj naj 15 minut počiva na rešetki.

prejšnji članek
Ste vedeli, da te vitaminske bombe sprožijo zgago?
Zdravje
Ste vedeli, da te vitaminske bombe sprožijo zgago?
naslednji članek
Natalija Bratkovič iz operacijske sobe na domači kavč
Resničnostni šovi
Natalija Bratkovič iz operacijske sobe na domači kavč
#nasazenazenska
nasazenazenska