Slovenski študenti skuhali tretji najboljši zajtrk astronavtov na tekmovanju v Houstonu

Houston/Ljubljana, 30. aprila - Študenti BIC Ljubljana so kot predstavniki edine evropske šole med finalisti na tekmovanju Nasa Hunch Culinary Challenge skuhali tretji najboljši zajtrk. Pripravili so ješprenj s suhimi hruškami, orehi in dimljenim tofujem. Zmagovalni zajtrk na tekmovanju, ki ga razpisuje vesoljska agencija Nasa, sicer vključijo v prehrano astronavtov.

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Astronavtski zajtrk.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Astronavtski zajtrk.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Astronavtski zajtrk.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Astronavtski zajtrk.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Dol pri Ljubljani, Reaktorski center Podgorica.
Srečanje pred začetkom Dnevov Jožefa Stefana (18. do 23. 3.) s pokušino astronavtskega zajtrka in ogledom reaktorja, predstavili so tudi dejavnost izobraževalnega centra za jedrsko tehnologijo.
Astronavtski zajtrk.
Foto: Boštjan Podlogar/STA

Tema letošnjega tekmovanja je bila priprava zajtrka slanega okusa. Poleg teme so organizatorji tekmovanja, ameriška vesoljska agencija Nasa, dodali še prehranske zahteve.

Ekipa Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana je bila sestavljena iz dveh študentov živilstva in prehrane Anžeta Jarca in Marka Jeraja pod mentorstvom predavateljice Katarine Smole ter dveh študentov gostinstva in turizma Hane Wolf in Aljaža Ritmaniča pod mentorstvom inštruktorja Andreja Molka.

mph/apo/apo
© STA, 2024