Srebrno priznanje ima tudi portoroški priokus

Slovenska kuharska reprezentanca se iz Luksemburga, kjer je potekalo eno najbolj prestižnih kuharskih tekmovanj, vrnila ponosna in nadvse zadovoljna. Osvojili so srebrno priznanje. Ekipni uspeh sta pomagala 'skuhati' tudi dva člana, ki prihajata iz hotelov LifeClass iz Portoroža.

Med člani slovenske kuharske reprezentance sta tudi dva mojstra  iz portoroških  hotelov LifeClass - slaščičarka Meta Kocjančič in kuhar Blaž 
Vodopivec.
Med člani slovenske kuharske reprezentance sta tudi dva mojstra iz portoroških hotelov LifeClass - slaščičarka Meta Kocjančič in kuhar Blaž Vodopivec. 

LUKSEMBURG > V Luksemburgu se je končalo Svetovno kulinarično prvenstvo Villeroy & Boch, na katerem je Slovenija nastopila v elitni kategoriji članskih reprezentanc. Slovenska reprezentanca se je v izjemni svetovni konkurenci odlično odrezala. V tekmovalnem meniju, ki jim je prinesel srebrno priznanje, so ponudili lososa z miso glazuro, pire črne leče s sipinim črnilom, takos z lososovim tatarjem in še niz dobrot, za glavno jed jagnječji hrbet z lešnikovo skorjico, pire pečenega pastinaka, brokoli z amarantom, krompirjevo terino, jagnječjo ocvrto plečka ... Za konec pa so na mize postavili še sladico v odtenkih grozdja.

Eden največjih slovenskih uspehov

Slovenska ekipa je svoje krožnike oblikovala in pilila v zadnjih mesecih na številnih treningih, svoje kreacije pa so predstavili na kulinaričnih večerih, tudi v Portorožu. Letos je naša reprezentanca v Luksemburgu nastopila z mlado ekipo, ki izkušenj iz največjih svetovnih tekmovanj še ni imela, prav tako je bil rok za priprave zelo kratek. “Bili smo optimistični, srebrno priznanje pa je rezultat, po katerega smo prišli in na katerega smo lahko zelo ponosni, saj gre za enega izmed največjih slovenskih uspehov na ekipnih reprezentančnih tekmovanjih,” je povedal Martin Blejec, ki je v Luksemburgu vodil slovensko izbrano vrsto.

Največje svetovno kulinarično tekmovanje z 50-letno tradicijo se vsaka štiri leta odvija v okviru sejma Expogast. V petih dneh je privabilo več kot 50.000 obiskovalcev, v številnih disciplinah pa se je pomerilo več kot 3000 kuharjev.

Med člani slovenske kuharske reprezentance sta tudi dva mojstra iz portoroških hotelov LifeClass - slaščičarka Meta Kocjančič in kuhar Blaž Vodopivec.

Srebrno priznanje pa ima tudi portoroški priokus, saj dva člana reprezentance prihajata iz hotelov LifeClass. “Na tekmovanju so sodelovale izjemno močne ekipe iz celega sveta, Skandinavci, Singapurci, Švicarji, Italijani ... Kot mentor slaščičarke Mete Kocjančič in kuharja Blaža Vodopivca sem izjemno ponosen na njuno delo in dosežen uspeh,” je povedal Borut Jakič, vodja gostinstva v hotelih LifeClass Portorož in vodja mladinske ekipe slovenske kuharske reprezentance. Kot mentor Mete in Blaža je bdel nad njunim delom in ju usmerjal v času priprav in na samem tekmovanju.

Manj časa za priprave kot vsi ostali tekmeci

Slovenska ekipa je imela za priprave najmanj časa od vseh konkurentov, saj se je na prvenstvo uvrstila s posebnim vabilom organizatorjev, ki je prispelo kasneje. Ostale reprezentance se na tekmovanje pripravljajo vsaj dve leti, v tem času izvedejo tudi do sto treningov, številni tekmovalci so v tem času tudi redno zaposleni za delo v ekipi. Naši mojstri v belem pa so prostovoljci, ki poleg napornih rednih služb vedno znova najdejo čas in energijo za sodelovanje v ekipi.

Največje svetovno kulinarično tekmovanje s 50-letno tradicijo se vsaka štiri leta odvija v okviru sejma Expogast. V petih dneh ga je obiskalo več kot 50.000 obiskovalcev, v številnih disciplinah pa se je pomerilo več kot 3000 kuharjev.


Najbolj brano