#intervju Tihomir Smoljanec: Šepetalec mesu in biftkom
Tihomir Smoljanec je tretja generacija rejcev goveda iz Ferežanov pri Križevcih ter se ukvarja s proizvodnjo mesa in mesnih izdelkov iz junic in črnega slavonskega prašiča. Na družinski kmetiji v Križevcih se pri Smoljančevih še od sedemdesetih let pase okrog 1500 glav govedi, Tihomir pa se bolj kot s samo rejo ukvarja s selekcijo in zorenjem mesa, ki ga prodaja pod blagovno znamko Meat the King. V prodajnem programu ima izdelke iz črnega slavonskega prašiča ter zorjeno svinjino in junčje meso, ki mu je v današnjih časih moderno reči »baby beef«.
Tihomir Smoljanec: Kar zadeva samo kvaliteto, teksturo in barvo mesa ter okus, sploh ni pomembno, katere pasme je žival, da iz nje dobimo vrhunsko meso. (Foto: Bojan Velikonja)
Bolj kot s samo rejo živali se ukvarjate s selekcijo in izbiro najboljših kosov mesa, ki so primerni za zorenje v komorah....
Po najnovejši raziskavi, ki jo je opravil Inštitut Mediana, Slovenci živimo vedno bolje. Delež ljudi, ki se ne srečujejo z denarnimi stiskami, se je...
Rogaška Slatina je eno najstarejših, obenem pa tudi eno najbolj znanih zdravilišč, in to ne le v naši državi. Skoraj neverjeten je podatek, da je bil...
Dolina samosvojih zgodb preseneti z Velenjem ob jezeru, Šoštanjem z zgodbami o nastajanju mesta pri lepem kamnu in Topolšico, termami za razvajanje v...
Lepo se je odpraviti onkraj meja, ampak če si vzamete nekaj minut časa, vas bomo skušali prepričati, da lahko tudi doma ustvarimo čudovite družinske...