Komisija je pri tekmovalnih krožnikih ocenjevala linijo priprave in mise en place, pripravo in profesionalno delo, animacijo, serviranje jedi in okus. Pri kategoriji mešanja pijač je komisija iskala pravilnost recepture, strokovnost pri pripravi mešane barske pijače, pravilnost odgovorov na pisnem testu, videz pijače, aromo in okus mešane barske pijače ter predstavitev lastne kreacije. V kategoriji hotelskih receptorjev so tekmovalci morali dokazati znanje v sprejemu gosta, predstavitvi turističnih znamenitosti, komunikaciji z gostom, pristopu do gosta brez rezervacije in reševanju pritožbe. Poleg tekmovalcev gre čestitka tudi njihovim mentorjem Katji Boškin, Siniši Petrušiću in Radomirju Džakiću za odlično opravljeno delo. x vl
Srebrna priznanja v kar petih kategorijah
Na letošnjem jubilejnem 70. tekmovanju Gostinsko-turističnega zbora (TGZS) v Novi Gorici so se poleg pestrega programa zvrstila tudi številna tekmovanja: s področja priprave jedi po naročilu, priprave jedi pred gosti, priprave burgerjev, priprave jedi v ponvi – BIG PAN, mešanja pijač, poznavanja slovenskih vin, priprave in postrežbe kave ter tekmovanja hotelskih receptorjev, sobaric in vinskih svetovalcev. Zaposleni hotelov LifeClass Portorož so prejeli srebrna priznanja v kar petih kategorijah: Kristijan Plavšić srebrno priznanje v tekmovanju mešanja pijač, Saša Tadić srebrno priznanje v tekmovanju v pripravi jedi v ponvi – BIG PAN, Dragana Marić srebrno priznanje v tekmovanju v pripravi burgerjev, Nika Vinkovič srebrno priznanje v tekmovanju hotelskih receptorjev in Slaven Petrušić srebrno priznanje v tekmovanju v pripravi jedi po naročilu.